Piráti a Zelení půjdou do voleb zastupitelstva Prahy 7 společně

29.06.2018 18:17

Česká pirátská strana a Strana zelených se v sedmém městském obvodu domluvili na společném postupu a kandidátce do zastupitelstva Prahy 7. Koalice půjde do volebního klání pod názvem Piráti a Zelení PRO Prahu 7.

Piráti a Zelení půjdou do voleb zastupitelstva Prahy 7 společně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Lídrem uskupení je současný místostarosta Prahy 7 Ondřej Mirovský (Zelení), dvojkou Pavel Tauer (Piráti). Na kandidátce se na předních místech dále objeví radní Prahy 7 František Vosecký (Zelení), Šárka Hanzlíková (Zelení) a Roman Kučera (Piráti).

Spolupráce obou stran pokračuje již třetím volebním obdobím a staví na silných zkušenostech lidí, kteří Prahu 7 dobře znají a rozumí jí. Mezi úspěchy současného vedení patří mimo jiné i záchrana polikliniky, která získala moderní vybavení, bezbariérový přístup i nové ordinace. 

„Osobně chci dokončit především projekty v oblasti dopravy. Zavedením zóny 30 po celé Praze 7 jsme výrazně zvýšili bezpečnost i plynulost dopravy. Je nezbytné také bezbariérově upravit desítky přechodů. Výsadbou stromů do ulic zpříjemníme veřejný prostor, a to nejen v horkých letních měsících,“ vypočítává Mirovský.

Koaličními prioritami je rovněž zlepšení parkování, bezpečnost dětí, péče o seniory a v neposlední řadě řešení vleklých problémů s Holešovickou tržnicí a Výstavištěm Praha.

„Společným cílem koalice Pirátů a Zelených je pokračování v proměně Prahy 7 na přívětivou čtvrť, kde jsou čisté a opravené chodníky, dobré sousedské vztahy, klidná a bezpečná doprava a také přátelský úřad, který bude smysluplně rozvíjet své informační služby ku prospěchu každého občana,“ říká Pavel Tauer, lídr Pirátů v Praze 7.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…