Piva Litovel Dark a Litovel Gustav získala další medaile

19.02.2014 16:49

Z degustační soutěže Zlatá pivní pečeť, již tradičně pořádané v Táboře, putují do Litovle dvě stříbrné medaile. Získali je oblíbení pivní matadoři Litovel Dark a Litovel Gustav, každý ve své kategorii. Značka Litovel tak opět obhájila medailová ocenění, tentokrát v konkurenci 150 českých i zahraničních piv.

Piva Litovel Dark a Litovel Gustav získala další medaile
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pivo

Na první příčky degustačních soutěží staví Litovel především jedinečná chuť a osobitá charakteristika piva. Tu mu přináší tradiční způsob výroby, který se v důsledku změn na pivním trhu stal významnou konkurenční výhodou. Některá piva totiž ztratila na osobitosti, a právě tu jiní vidí jako konkurenční výhodu.

Chuťová pestrost a jedinečnost byla vždy pilířem českého pivovarnictví a podobně je tomu i dnes. Pivovar Litovel se už celých 121 let drží klasické výroby piva podle tradičních receptur. „Gustav je sice v našem portfoliu nejmladší, ale také jeho receptura vychází z těch původních, více než 100 let starých,“ říká Lumír Hyneček, ředitel pivovaru Litovel. Gustav nese jméno  známého siláka Gustava Frištenského a stejně jako on sbírá medaile a patří mu přízeň tisíců fanoušků.

Tmavé výčepní pivo Litovel Dark  se těší nejen oblibě u nás, ale i v zahraničí, především v Německu. V Litovli si s pivem zkrátka vyhrají a to se promítá do každého doušku.

Ročně pivovar vystaví na 170 tisíc hl piva,z toho většina se vypije v ČR, na export jde přibližně 10 procent celkové produkce. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…