Pivovarskou sezónu v Přerově startuje Zubr Extra hořký

01.05.2014 20:40

Naražením soudku májového speciálu zahájil v páteční podvečer pivovar Zubr letošní pivovarskou sezónu. Symbolickému aktu bylo přítomno více než 2000 fanoušků pivovaru, kteří se účastnili jeho narozeninových oslav. Zubr Extra hořký 12,5° se bude čepovat až do 31. května 2014.

Pivovarskou sezónu v Přerově startuje Zubr Extra hořký
Foto: ZUBR
Popisek: ZUBR

Pivní speciál, který měl u zákazníků obrovský úspěch již při své loňské premiéře, tak budou mít milovníci pivního moku ochutnat opět po roce. „I přes to, že se jedná o silnější pivo s 5,2% obsahem alkoholu, patří Zubr Extra hořký k našim nejúspěšnějším speciálům,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru. Pro letošní rok ho proto nechal navařit o několik stovek hektolitrů více než v loňském roce.



Pro tento speciál je typická intenzivní hořkost a výrazné chmelové aroma. Pivo Zubr Extra hořký vaří sládková pivovaru Nataša Rousková podle tradiční receptury. Ta se vyznačuje speciálním postupem přidávání chmele, který je do piva dávkován celkem pětkrát a to v přesně stanoveném množství a čase, což je oproti běžným pivům o dvě dávky chmelení navíc. Právě chmel dodává pivu jeho typickou hořkou chuť a obsahuje některé zdraví prospěšné bioaktivní látky, které zlepšují trávení a působí v těle jako přirozené antioxidanty.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. V loňském roce získala značka ZUBR Gold ocenění Absolutní vítěz mezi všemi značkami na soutěži Zlatý pohár Pivex 2013 a obhájila tak ocenění z předešlého roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…