Plán zimní údržby silnic v Olomouckém kraji už má jasnou podobu

27.10.2016 14:05

Správa silnic Olomouckého kraje bude v nadcházejícím zimním období pečovat o téměř tři tisíce tři sta čtyřicet kilometrů silnic II. a III. třídy. Na základě smlouvy o zajištění údržby vybraných komunikací se pak postará také o více než 410 kilometrů silnic I. tříd.

Plán zimní údržby silnic v Olomouckém kraji už má jasnou podobu
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

„Plán zimní údržby bude platit od letošního 1. listopadu až do 31. března 2017. V porovnání s předchozím rokem se až na drobné korekce nezměnil. Co se týká rozsahu udržovaných silnic, pouze komunikace I/48 bude od křižovatky s I/47 u Bělotína nově udržována pracovníky Ředitelství silnic a dálnic,“ řekl Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Správa silnic Olomouckého kraje udržuje chemicky více než 2 100 kilometrů vozovek, inertně přes 1 000 kilometrů a dalších 105 kilometrů pluhováním.

„Nově budou chemickým posypem udržovány silnice II/373 Slavětín – Hvozd a silnice III. tříd v oblasti Bělkovice – Lašťany, Tovéř, Véska, Jívová. Ty jsme až dosud ošetřovali zdrsňovacím posypem. Naopak z chemického posypu na zdrsňovací byla změněna technologie na silnici III/4539 od křižovatky s I/60 přes obce Kobylá – Velká Kraš do Vidnávky,“ sdělil ředitel Správy silnic Olomouckého kraje Drahomír Babnič.

V zimě se nebude odstraňovat sníh a náledí z celkem 202 kilometrů silnic, které má Olomoucký kraj ve svém majetku. Toto číslo představuje asi 6,5 procenta délky komunikací v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…