Plány pro zvládání povodňových rizik na půl roku k připomínkám veřejnosti

23.12.2014 18:48

Na internetu jsou nově zveřejněny k připomínkám veřejnosti návrhy plánů pro zvládání povodňových rizik, návrhy národních plánů povodí a návrhy plánů dílčích povodí. K těmto strategickým koncepčním dokumentům se veřejnost a uživatelé vody mohou vyjádřit do 22. června 2015.

Plány pro zvládání povodňových rizik na půl roku k připomínkám veřejnosti
Foto: ANO
Popisek: Ministr životního prostředí Richard Brabec

Od 22. prosince 2014 jsou na půl roku dle vodního zákona a příslušných evropských směrnic otevřeny k připomínkování uživatelům vody a veřejnosti návrhy plánů pro zvládání povodňových rizik, návrhy národních plánů povodí a návrhy plánů dílčích povodí. Text oznámení s podrobnostmi je k dispozici na na této adrese.

„Příprava plánů pro zvládání povodňových rizik a plánů povodí probíhá ve třech úrovních: pro mezinárodní oblasti povodí, pro národní části mezinárodních oblastí povodí na území ČR a v dílčích povodích. Na procesu plánování na národní úrovni spolupracují Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo zemědělství. U dílčích povodí ho mají na starosti správci povodí, tedy státní podniky Povodí, a příslušné krajské úřady,“ vysvětluje ředitel odboru ochrany vod MŽP Josef Nistler.

Podle vyhlášky o plánech povodí a plánech pro zvládání povodňových rizik se zveřejňují návrhy plánů pro zvládání povodňových rizik a návrhy národních plánů povodí společně s návrhy příslušných plánů dílčích povodí až do 22. června 2015 k písemným připomínkám uživatelů vod a veřejnosti. Tyto návrhy jsou zpřístupněny na Ministerstvu životního prostředí, Ministerstvu zemědělství, na všech krajských úřadech a u všech správců povodí, a to v listinné podobě, nebo elektronicky na jejich internetových stránkách. Připomínky musí obsahovat název příslušného dokumentu, např. ‚návrh Plánu dílčího povodí ostatních přítoků Dunaje‘, dále pak jméno, příjmení a adresu místa pobytu fyzické osoby, případně obchodní firmu nebo název a sídlo u právnické osoby.

Zaslané připomínky následně pořizovatelé výše uvedených plánů vypořádají a z nich vypracují aktualizaci plánů. Na konci roku 2015 pak bude tyto plány schvalovat vláda a vydány budou jako opatření obecné povahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…