Plzeňský Prazdroj: Den Kozla navštívilo téměř 29 tisíc lidí

10.06.2018 16:40

V sobotu 9. června oslavil pivovar ve Velkých Popovicích další Den Kozla. Pro letošní již 26. ročník připravili pořadatelé speciálně vypravený vlak s parní lokomotivou přezdívanou Velký bejček.

Plzeňský Prazdroj: Den Kozla navštívilo téměř 29 tisíc lidí
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

V pivovaru na ně čekala ochutnávka velkopopovických piv včetně čerstvé novinky – Kozel Mistrův Ležák, prohlídky pivovaru a živá hudba v podání populárních českých interpretů.

Kromě vystoupení Jiřího Schmitzera, Lenky Filipové, Václava Neckáře s Bacily nebo kapel Jelen a Sto zvířat měli návštěvníci možnost nahlédnout do zákulisí výroby piva v rámci prohlídek připravených speciálně pro Den Kozla pod názvem Z pekla až do nebe. Nechyběla ani klasická prohlídka Po stopách Kozla, která návštěvníků přiblížila bohatou historii velkopopovického pivovaru i příběh zakladatelské rodiny Ringhofferů.

Během slavností návštěvníci hojně ochutnávali to nejlepší čerstvé pivo přímo z pivovaru. Velkému zájmu se těšila zejména novinka Kozel Mistrův ležák, který organizátoři čepovali z dřevěného sudu na hlavní scéně.

Den Kozla nabídl i ukázky tradičních řemesel – řezbářství, drátenictví, kovářství, brašnářství, výroby svíček, hrnčířství či košíkářství s možností vše vlastnoručně vyzkoušet. Pozornosti návštěvníků se těšily i desítky stánků s občerstvením včetně vegetariánských či farmářských specialit.

Velmi nás těší zájem návštěvníků o Den Kozla i o velkopopovického pivo. Mám o to větší radost, že letos se nám podařilo překonat účast loňského jubilejního ročníku o více než tři tisíce lidí a zároveň zachovat pohodovou atmosféru, která je pro Den Kozla typická,“ hodnotí akci Petr Syřiště, senior brand manažer značky Velkopopovický Kozel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…