Po Primkách nabízí finGOOD možnost investovat do známého výrobce sportovních dresů

01.03.2017 11:50

Počet investičních projektů na internetové platformě finGOOD se rozrůstá. Nově je možné prostřednictvím start-upu, který propojuje drobné i firemní investory s českými firmami, investovat například do firmy ALEA, která mimo jiné vyrábí a dodává dresy pro český fedcupový a český daviscupový tým. Po společnosti ELTON hodinářská, tradičním výrobci hodinek Prim, jde o další významnou výrobní společnost, která se rozhodla touto formou získat prostředky na svůj další rozvoj.

Po Primkách nabízí finGOOD možnost investovat do známého výrobce sportovních dresů
Foto: finGOOD
Popisek: finGOOD

V České republice jedinečná platforma finGOOD umožňuje fyzickým osobám i firmám prostřednictvím tzv. peer-to-business půjček investovat do českého průmyslu a zajímavým způsobem zhodnotit své prostředky. Podniky na druhé straně získávají díky platformě finGOOD nebankovní zdroje financí. Tento způsob financování již v závěru minulého roku vyzkoušely společnosti ELTON hodinářská, výrobce tradičních hodinek Prim, a firma Reval, jež se věnuje výrobě reklamních předmětů. Nyní je možné v rámci další vlny investic vložit prostředky do společností ALEA Sportswear a AWIS pokladní systémy.

„Po loňském úspěchu, kdy se nám podařilo naplnit investiční cíle u společností ELTON hodinářská a Reval už několik dní před vypršením upisovacího termínu, jsme rádi, že můžeme vypsat další investiční příležitosti. I tentokrát jde o tradiční české firmy, které na trhu působí dlouhodobě, jsou úspěšné a rozhodly se získat prostředky na svůj další rozvoj od investorů právě prostřednictvím sdílené ekonomiky,“ říká Marek Galetka, spoluzakladatel a jednatel platformy finGOOD.cz, která investory motivuje i tím, že do každé nabídky vloží 10 % ze svého.

Písecká rodinná firma ALEA Sportswear plánuje, že prostřednictvím finGOOD získá tři miliony korun na 24 měsíců za úrok 7 % ročně, které bude splácet anuitně. „Finanční prostředky od společnosti finGOOD chceme využít k nákupu technologií do výroby. Díky sdílené ekonomice se nám otevírá nová možnost, jak získat zdroje, aniž bychom museli využít bankovního financování,“ pochvaluje si Ladislav Žikla, obchodní ředitel ALEA Sportswear. Firma, jež obléká 25 reprezentací, mezi nimi i český fedcupový a český daviscupový tým, od roku 2012 navyšuje obrat i zisk a v příštích letech plánuje expanzi do zahraničí.

Výrobce elektronických pokladen AWIS holding by rád získal prostřednictvím finGOOD jeden a půl milionu korun za 8 % ročně na dobu 18 měsíců. „Naším cílem je vyvíjet pokladní systémy, které stále více pracují pro zákazníky. K tomu potřebujeme rozšířit skladové zásoby, implementovat inovace a podpořit marketing. Chceme zákazníkům poskytovat profesionální pokladní software a komplexní služby,“ vysvětluje Petr Havelka, předseda představenstva AWIS holding, účel, k němuž společnost prostředky využije.

Start-up finGOOD se zaměřuje na peer-to-business půjčky. Systém je založen na propojování investorů, kteří si sami zvolí, jaké společnosti přispějí, a žadatelů, kteří by touto formou chtěli podpořit svůj rozvoj. Pro firmy představuje zajímavou a nezávislou alternativu, jak získat finanční zdroje. A protože funguje na bázi peer-to-business půjček, mohou se do investic zapojit fyzické i právnické osoby, pro něž je v současné době poměrně složité najít investiční nástroje, jež jim přinesou zisk, a to za přijatelného rizika. Každé firmě je předem na základě finanční i nefinanční analýzy stanoven rating a podle něj je určen úrok pro danou investici. Základním předpokladem je alespoň tříleté fungování společnosti na trhu.

Za vznikem finGOOD stojí Roman Vyorálek, který přišel s projektem, nastartoval ho spolu s Markem Galetkou a dnes jsou jednateli společnosti Fingood s.r.o. Oba mají dlouholeté zkušenosti z bankovnictví, kolektivního investování a správy investičních portfolií. Partnery projektu jsou kromě Vladimíra Jagëra a Petra Hájka ze společnosti ARFIN, která pro finGOOD stanovuje rating žadatelů, také Jan Brody a Filip Major, zástupci největší české venture kapitálové platformy Busyman.

O finGOOOD.cz

finGOOD.cz je on-line platforma, která umožňuje přímé investice do českých firem. Propojuje investory, jimž předkládá atraktivní nabídku, jak zhodnotit své prostředky, se společnostmi, které touto alternativní cestou získají další prostředky na svůj rozvoj. Dalšími efekty je posílení značky a navázání vztahu s investory. Ti mohou investovat již od 5000 Kč, pro zapojení tedy není potřeba vysoký vstupní kapitál. Výnos se vyplácí každý měsíc. Všechny společnosti, které prostřednictvím platformy finGOOD získávají prostředky, jsou prověřené a mají stanovený rating. Platební styk probíhá pod dohledem České národní banky. Společnost finGOOD je jedním z referenčních projektů největší české start-upové platformy Busyman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…