Po pěti letech dojde v liberecké zoo k úpravě vstupného

29.06.2017 14:17

Se začátkem letních prázdnin 2017 dojde v liberecké zoologické zahradě ke změně vstupného. U běžných jednorázových vstupenek dojde k úpravě cen, zároveň se zavedou nové druhy vstupenek, které budou atraktivnější pro pravidelné návštěvníky.

Po pěti letech dojde v liberecké zoo k úpravě vstupného
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Liberec.

Příjmy ze vstupného tvoří důležitou součást financování chodu celé zoologické zahrady. Hlavním důvodem zdražení vstupenek jsou stále rostoucí náklady na provoz, navíc poslední navýšení cen proběhlo v roce 2012 o částku pouhých 5 Kč.

Změna vstupného se dotkne denních vstupenek i ročních permanentek.  Za jednorázové vstupné do Zoo Liberec zaplatí dospělý návštěvník v letní sezóně (1. 4. – 31. 10.) 130 Kč a v zimní sezóně (1. 11. – 31. 3.) 100 Kč. Pro děti, studenty, seniory, osoby se zdravotním omezením bude i nadále platit snížené vstupné, a to v hodnotě 90 Kč v hlavní sezóně a 80 Kč v zimní sezóně. Rodinné vstupné vyjde nově na 390 Kč pro čtyřčlennou rodinu a 480 Kč pro rodinu se třemi dětmi. Děti do tří let, dárci krve a držitelé průkazky ZTP/P budou mít i nadále vstup zdarma.

Jednou z priorit Zoo Liberec je také zachování přízně a dobrých vztahů s našimi pravidelnými návštěvníky. Pro ně obnovujeme nepřenosné roční permanentky s neomezeným počtem vstupů. Zájemci si budou moci vybrat ze čtyř druhů – dospělí za 950 Kč, děti, studenti, senioři za 700 Kč, 1 +1 (dospělí + dítě/student/senior) za 1150 Kč a rodinná pro rodiče s 2-3 dětmi za 1500 Kč.

Finanční prostředky získané změnou cen vstupného budou použity na provoz zoologické zahrady - na zlepšení podmínek chovaných zvířat, zvýšení komfortu pro návštěvníky a na úpravu infrastruktury v areálu zoo. Návštěvníci se mohou ještě letos těšit například na nový výběh koní Převalského či rekonstrukci Pavilonu tropů. Začít by se mělo i s dlouho očekávanou rekonstrukcí slonince. Plánujeme také rozšířit naši chovatelskou sbírku o nové druhy zvířat.

Dvě koruny z každé prodané vstupenky i nadále poputují do tzv. Fondu in-situ na financování námi podporovaných ochranářských projektů na různých místech světa. Díky těmto prostředkům nám naši návštěvníci pomáhají chránit zvířata a přírodu na mnoha místech naší planety a naplňovat tím jedno ze základních poslání moderních zoologických zahrad. Zoo Liberec se i díky finanční pomoci návštěvníků stala v posledních letech respektovanou organizací i na poli terénní ochrany přírody. Mezi celosvětové úspěchy patří například objevení životaschopné populace loskutáka niaského, který byl považován za vyhubeného, nebo zatčení pytláků želvích vajec na tropickém ostrově Bangkaru v Indonésii. Také jsme do Afriky vyslali speciálně vycvičeného psa, který pomáhal v boji proti pašerákům se slonovinou.

„Termín úpravy vstupného jsme načasovali na konec školního roku s ohledem na již naplánované školní výlety do liberecké zoo. Pevně věříme, že i přes plánované změny nám návštěvníci zachovají svou přízeň a pomůžou nám tím stále zkvalitňovat a zlepšovat naše nabízené služby, komfort chovaných zvířat a v neposlední řadě také podporu našich ochranářských projektů,“ dodává ředitel zoo, MVDr. David Nejedlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…