Podcast Českého rozhlasu Vinohradská 12 oslavil vydání 100. dílu a půl milionu stažení

26.08.2019 13:50

Denní zpravodajský podcast Českého rozhlasu oslavil dnes vydání sté epizody. Z podcastu se rychle stal jeden z nejúspěšnějších audio pořadů na českém internetu. Od startu překonal hranici půl milionu stažení.

Podcast Českého rozhlasu Vinohradská 12 oslavil vydání 100. dílu a půl milionu stažení
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Podcast Vinohradská 12 vychází každé ráno v šest hodin na webu iROZHLAS.cz. Lidé jej také mohou odebírat v podcastových aplikacích jako Spotify či Apple Podcasts.

„Podcast Vinohradská 12 si rychle získal své publikum. Ukazuje se, že jdeme správnou cestou a nabídli jsme posluchačům další atraktivní službu, která vychází ze současných zahraničních trendů v distribuci i výrobě audio obsahu. Podcasty se těší rostoucí oblibě nejen v USA, ale také ve Velké Británii nebo ve Švédsku. Dlouhodobou strategií Českého rozhlasu je nabízet obsah na co nejvíce platformách a oslovovat díky tomu co nejširší publikum,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Jubilejní díl tvůrci pojali trochu netradičně, v roli hosta vystoupila moderátorka a hlavní tvář podcastu Lenka Kabrhelová. „Máme ohromnou radost z toho, že posluchači mají o Vinohradskou 12 takový zájem,” uvedla vedoucí podcastové skupiny a dodala: „Doufáme, že to je znamení, že se v Česku začínají podcastové vody hýbat a pomůžeme tak i jiným projektům.”

Z podcastu se rychle stal jeden z nejúspěšnějších audio pořadů na českém internetu. Od startu překonal hranici půl milionu stažení. Nejúspěšnější epizoda - povídání s Jankem Rubešem o tom, jak se daří Praze pod náporem turistů - pak přesáhla 22 tisíc stažení. „Český rozhlas na formát podcastů sází a chystá i další. Přes podcasty můžeme přivést nové mladé publikum i k tradičnímu rádiu,” uvedl ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný a prozradil, že se příznivci Vinohradské 12 mohou těšit i na jednu novinku.

Poslední zářijový den totiž připadá na mezinárodní den podcastů a Český rozhlas pořádá speciální akci na jejich oslavu Podcast Session 2019. Jedním z hlavních bodů programu bude živé natáčení epizody Vinohradské 12. „Jsme v oblasti rozhlasového zpravodajství tak trochu experiment, takže se těšíme, že vyzkoušíme další formu - živý rozhovor a nasazování sound designu, který pro nás skládá Martin Hůla,” dodala Lenka Kabrhelová. Další program Podcast Session Českého rozhlasu organizátoři postupně zveřejní na adrese podcast.cz a na Facebookové události.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…