Podnikatelé v čele s HK ČR doprovází předsedu vlády na misi do Izraele

24.11.2014 11:36

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) vypravuje další ze zahraničních doprovodných podnikatelských misí. Celkem 41 podnikatelů rozdělených do skupin byznys a věda doprovází ve dnech 24. - 26. listopadu předsedu vlády ČR a členy vládního kabinetu na zasedání vlád G2G do Izraele.

Podnikatelé v čele s HK ČR doprovází předsedu vlády na misi do Izraele
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Podnikatelskou část mise vede prezident HK ČR Vladimír Dlouhý spolu s prezidentem Česko-izraelské smíšené obchodní komory Pavlem Smutným.

Pro izraelské hospodářství je typický především výkon a vysoká technologická úroveň produkce. Jedná se o velmi silnou ekonomiku. I v období krize v roce 2009 vykazovala růst, který v dalších letech pokračoval. „Izrael je jeden z našich významných mimoevropských obchodních partnerů a naše vzájemné vztahy jsou vybudovány na letité tradici sahající až ke vzniku Státu Izraele v roce 1948. Příležitostí pro rozvoj vzájemné obchodní výměny, která hlásí meziroční nárůst, je hned několik. Stěžejní je však věda a výzkum. Nezřídka kdy je totiž právě Izrael připodobňován k americkému Silicon Valley,“ říká Vladimír Dlouhý, prezident HK ČR, a dodává: „Právě to je důvodem, proč naše mise reprezentuje především vědu, výzkum a inovace.“ Zastoupeno je ale i životní prostředí, energetika a strojírenství.

České firmy se v rámci třídenního programu zúčastní například kulatého stolu s předsedou vlády ČR anebo workshopu s izraelskými firmami. V plánu jsou i bilaterální jednání s izraelskými protějšky či workshop na ISERD - Izraelsko-evropském ředitelství vědy a výzkumu.

V průběhu mise dojde také k podpisu několika memorand. Jedním z nich bude i memorandum o spolupráci mezi Českou společností chemickou, Českou společností chemického inženýrství a Českou společností průmyslové chemie a jejich izraelskými partnery.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…