Podnikatelská mise Svazu průmyslu provází premiéra do Rakouska

23.06.2016 14:01

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) pokračuje ve svých snahách o podporu českých firem a jejich spolupráce se zahraničními partnery. Ve dnech 23. – 24. června proto pořádá další podnikatelskou misi, která doprovodí premiéra Bohuslava Sobotku při jeho návštěvě Rakouska. „Vnímáme ji jako podtrhnutí dobrých politických, ale zejména nadstandardních obchodně ekonomických vztahů,“ řekl prezident SP ČR Jaroslav Hanák, který podnikatelskou misi vede.

Podnikatelská mise Svazu průmyslu provází premiéra do Rakouska
Foto: spcr.cz
Popisek: Svaz průmyslu ČR, SP ČR

Podle aktuálního průzkumu SP ČR je Rakousko nehledě na blízkost a navázané ekonomické vztahy na 23. příčce zájmu českých exportérů o informace o podnikání v této zemi. Před Rakouskem jako zajímavou exportní destinací je ze zemí EU pouze Německo, Británie, Polsko, Rumunsko, Bulharsko a Švédsko.

Mise, na jejímž programu bude i Česko-rakouské fórum za účasti premiéra Bohuslava Sobotky, se účastní zástupci půldruhé desítky firem a společností působících v oborech jako přesné strojírenství, elektrotechnika a elektronika, výroba ocelových konstrukcí, v automobilovém průmyslu či slévárenství.

Význam ekonomického partnerství se sousedním Rakouskem je zřejmý – vždyť jde o třetího největšího investora v naší zemi. „Pro český byznys je důležitá intenzivní oboustranně prospěšná spolupráce, a to zejména v oblasti vývoje, výzkumu a inovací i v oblasti kybernetické revoluce nazývané Průmysl 4.0,“ konstatoval Jaroslav Hanák. V zájmu obou zemí je rozvoj spolupráce v oborech s vysokou přidanou hodnotou, proto v delegaci nechybí reprezentanti Asociace nanotechnologického průmyslu ČR zastupující vysoce úspěšné a perspektivní odvětví.

Jaroslav Hanák připomněl, že české firmy jsou konkurenceschopné a mají dostatek zkušeností, odbornosti i know-how. „Věřím, že nehledě na blízkost našich zemí, silné propojení ekonomik a podnikatelských vazeb i tato mise může přinést pozitivní efekt osobních setkání členů mise s rakouskými protějšky,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…