Podnikatelská mise hospodářské komory do Íránu se díky Zaorálkovi uskuteční o dva týdny dříve

07.08.2015 19:27

Plánovanou podnikatelskou misi Hospodářské komory ČR do Íránu osobně svou účastí podpořil ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek. Z důvodu sladění termínů oficiálních setkání proto došlo k posunutí mise o čtrnáct dní, cesta do Íránu se tak uskuteční o dva týdny dříve, tedy v termínu 4.–7. září 2015. Více než třicítka podnikatelů navštíví během mise íránská města Teherán a Isfahán.

Podnikatelská mise hospodářské komory do Íránu se díky Zaorálkovi uskuteční o dva týdny dříve
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„V Íránu plánujeme uspořádat hned několik setkání s místními podnikateli. Zástupci českých firem z oborů hutnictví, energetiky, farmacie, logistiky, dopravní infrastruktury či například bankovnictví se na podnikatelských fórech setkají se zástupci íránského byznysu v Teheránu i Isfahánu,“ říká předseda Zahraniční sekce HK ČR Ilja Mazánek.

Komora zaktivizovala v posledních měsících kontakty s íránskými partnery jako přípravu na ukončení mezinárodních sankcí. Ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR a Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR uspořádala už v září loňského roku historicky první podnikatelskou misi do této země. „Tehdy se do Íránu prostřednictvím mise HK ČR vypravilo téměř 20 zástupců českých firem z oborů, jako je farmaceutický průmysl, doprava či energetika,“ dodává Mazánek.

Na půdě Hospodářské komory ČR pak íránský ministr financí a hospodářství Ali Taieb Nia  projednával spolu s prezidentem Hospodářské komory ČR Vladimírem Dlouhým možnosti prohloubení obchodní spolupráce mezi Íránem a Českou republikou na konci letošního dubna. Při jednání íránský ministr zdůraznil, že ze zemí bývalého východního bloku má Česká republika v Íránu vůbec nejlepší renomé. Očekávaný rozvoj obchodně-ekonomické spolupráce s tímto ekonomicky zajímavým teritoriem zapadá do koncepce vládou prosazované větší diverzifikace českých exportů, což HK ČR dlouhodobě podporuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…