Podnikatelská mise hospodářské komory doprovodí prezidenta Zemana do Arménie a Makedonie

07.06.2016 17:30

Zástupci šestnácti českých firem dnes odpoledne odlétají do Arménie a Makedonie. Podnikatelskou misi, která doprovodí prezidenta ČR Miloše Zemana na jeho pracovní cestě, vede prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Na programu je mimo jiné také setkání hlav českého, arménského a makedonského státu.

Podnikatelská mise hospodářské komory doprovodí prezidenta Zemana do Arménie a Makedonie
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Delegaci čekají dvoustranné rozhovory, podnikatelské semináře, představení investičních možností, prohlídka místních podniků nebo setkání s čelními představiteli zúčastněných zemí. Pokusíme se zde prohloubit dosavadní vztahy a navázat nové. Zajímá nás hlavně energetika, zdravotnictví nebo doprava,“ nastínil program mise prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý.

Hospodářská komora ČR nesměřuje s podnikateli do těchto zemí poprvé. V Arménii byli naposledy v únoru letošního roku společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem. Během této mise například bohumínská firma Bonatrans jednala o možnosti dodávek železničních kol pro dopravní podnik v Jerevanu. Podnikatelská mise Hospodářské komory ČR do Makedonie realizovaná rovněž v únoru letošního roku mj. potvrdila, že investice v těžebním průmyslu jsou pro makedonskou ekonomiku extrémně důležité a představují proto významnou příležitost pro české firmy.

Styky mezi ČR a Arménií se za poslední léta zintenzivňují. Potvrzují to stále častější politické návštěvy. K rozvíjení ekonomických vazeb přispělo též několik podnikatelských misí. Čeští podnikatelé mají možnost uplatnit se zejména v energetice, v zemědělství či ve stavebnictví.

Také v Makedonii představuje energetika výzvu pro české firmy. Příležitosti ale leží též v těžebním průmyslu nebo developerských projektech. České investice se momentálně nejvíce podílí na automobilovém průmyslu. Podnikatelská mise se pokusí překonat komplikovanou situaci zahraničních investic do makedonských průmyslových odvětví.

Doprovodnou misi organizuje Hospodářská komora ČR ve spolupráci s Komorou pro hospodářské ve dnech 7.–10. června 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…