Pojišťovna Generali: Povodně 2013 – účet za 555 milionů

23.06.2013 17:03

Na dva a půl tisíce škod za 555 milionů korun. Takový je aktuální účet klientů Generali, jejichž majetek v červnu poškodila velká voda. Likvidátoři a mobilní technici pracují i nadále v kalamitním režimu. Díky jejich nasazení a přijatým opatřením uzavřela Generali na 45% nahlášených škod. Velká voda poškodila nejvíce majitele rodinných domů a domácností. Nejvyšší škody budou podle očekávání v pojištění průmyslu. Nejvíce postiženým regionem co do počtu škod je hlavní město Praha. Nejvyšší škody jsou hlášeny z Děčínska. Celkem by velká voda mohla klientům Generali způsobit na 3 000 škod za 650 milionů korun.

Pojišťovna Generali: Povodně 2013 – účet za 555 milionů
Foto: Pojišťovna Generali
Popisek: Pojišťovna Generali

Likvidace povodňových škod má nejvyšší prioritu. Mobilní technici a likvidátoři pojišťovny Generali pracují nadále v kalamitním režimu. Na místech, kde to situace umožnuje, pomáhají s registrací škod a nabízejí výplaty záloh na pojistná plnění. Kromě linky 844 188 188 mohou lidé hlásit škody také online na www.generali.cz nebo na facebookovém profilu pojišťovny Generali.

Regiony

Škody, které způsobily přívalové deště a následné povodně a záplavy na Ústecku, překročily škody ve středních Čechách. Jen v Ústeckém kraji způsobila velká voda přes 550 škod za čtvrt miliardy korun. Ve Středočeském kraji evidují naši klienti více než 700 škod za 153 milionů korun. Mezi nejvíce postižené oblasti patří také hlavní město Praha, kde se škody pohybují kolem 75 milionů korun.

Nejvyšší počet škod hlásí klienti Generali z Prahy, Litoměřicka, Prahy-západ, Mělnicka, Táborska, Ústecka a Děčínska.

Odvětví

Největší spoušť zanechala velká voda na rodinných domech a domácnostech. Jejich majitelé dosud nahlásili přes dvě třetiny všech povodňových škod. Aktuálně se jedná o 1 753 případů za 101 milionů korun. Druhou nejpočetnější skupinou jsou podnikatelé a vlastníci kancelářských a obytných budov. Ti dosud zaregistrovali přes 350 škod za 86 milionů korun. Zemědělci zatím vyčíslili škody na 25 milionů korun. Nejvyšší škody, které již překročily čtvrt miliardy korun, jsou podle předpokladů v oblasti pojištění průmyslu.

Náklady na likvidaci škody součástí plnění

Náklady, které jsou prokazatelně vynaložené na likvidaci škody, mohou být součástí výplaty pojistného plnění. Doporučujeme vést si jejich záznam. S likvidátorem pojistné události je možné dohodnout vyplacení přiměřené zálohy na pojistné plnění.

Doporučená opatření pro minimalizaci následků povodňových škod

  • vyčerpávání vody, vysoušení a úklid zasažených prostor
  • nezapínat zasaženou elektroniku a domácí spotřebiče a podle možností okamžitě předat k opravě do odborného servisu
  • jakmile to situace dovolí, provést revizi elektrických a plynových rozvodů, pokud došlo k jejich zatopení

Doporučená opatření pro hlášení povodňových škod

Jakmile to situace dovolí, je důležité vytvořit si seznam všech poškozených a zničených věcí s uvedením jejich popisu, stáří a pořizovací ceny. V případě možnosti je vhodné provést jejich fotodokumentaci. Hodnotu a vlastnictví zasažených věcí je potřeba doložit například záručními listy, účtenkami, či jiným pořizovacími doklady.

Umožní-li to situace, měly by poškozené a zničené věci zůstat v místě škody k následné prohlídce specialisty pojišťovny Generali. Pokud z hygienických, bezpečnostních nebo jiných vážných důvodů nelze zbytky poškozených či zničených věcí na místě uchovat, je potřeba provést jejich likvidaci. V takovém případě je nutné prokázat existenci důvodů likvidace – fotodokumentace, nařízení hygienika apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pojišťovna Generali

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…