Pojmenujte nový vlak pro České dráhy

10.01.2015 10:29

Společnost Škoda Transportation pracuje na výrobě první nové moderní elektrické jednotky pro České dráhy. Nový jednopodlažní vlak určený pro meziregionální a dálkovou dopravu vyjde z osvědčené koncepce elektrických souprav RegioPanter. V souvislosti s tím vyhlašují České dráhy a Škoda Transportation soutěž, ze které vzejde název pro tento nový vlak. Návrh může zaslat kdokoli.

Pojmenujte nový vlak pro České dráhy
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy celkem získají deset pětivozových a čtyři kusy třívozových elektrických jednotek s kapacitou 350 a 200 sedících cestujících. Jedná se o moderní  nízkopodlažní vlaky, které budou vyrobeny během příštích dvou let. Na první se mohou cestující těšit již v druhé polovině letošního roku.

Škoda Transportation a budoucí provozovatel souprav České dráhy v současnosti začínají hledat název pro tento nový vlak v duchu tradice předchozích souprav, které nesou například označení CityElefant, RegioPanter nebo Regionova. Veřejnost se může soutěže zúčastnit a své návrhy zasílat do 31. března 2015 na e-mailovou adresu novyvlak@skoda.cz.

Soupravy nabídnou cestujícím komfortní klimatizovaný interiér, bezbariérové sociální zařízení nebo Wi-Fi. Interiér bude navíc uzpůsoben pro dálkovou přepravu. Samozřejmostí jsou polstrované a polohovatelné sedačky, sklopné stolky, elektrické zásuvky pro napájení drobné elektroniky, oddělené oddíly pro cestující s dětmi do 10 let nebo prostory pro uložení jízdních kol, kočárků a dalších objemných zavazadel. Informace o průběhu jízdy a následujících zastávkách lze sledovat pomocí moderního audiovizuálního informačního systému.

Inspiraci pro pojmenování lze hledat na webové stránce www.novyvlak.cz, která nový vlak podrobněji představuje, a kde je také možné vyplnit on-line hlasovací formulář. Oceněno bude deset nejzajímavějších návrhů. Vítěz získá In Kartu s aplikací IN 100 na jeden rok v ceně 19 990 Kč, soutěžící na druhém místě obdrží In Kartu s aplikací IN 50. Další účastníci v pořadí obdrží Kilometrické banky a vouchery v ceně 1000 Kč pro cestování s Českými drahami.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…