Policie: Anabolika putovala do posiloven. S tím je konec

02.08.2019 19:27

V rámci mezinárodní spolupráce Národní protidrogové centrály Služby kriminální policie a vyšetřování Policie ČR a Národní protidrogové jednotky národní kriminální agentury, Prezídia Policejního sboru Slovenské republiky se podařilo rozkrýt organizovanou skupinu obchodníků s anabolickými steroidy.

Policie: Anabolika putovala do posiloven. S tím je konec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Organizovanou skupinu tvořili dva občané Slovenské republiky a česko-bulharský manželský pár, žijící v Praze. Detektivové během prověřování věci, v rámci mezinárodní policejní spolupráce, zadokumentovali jak místo skladování zakázaných látek na území Slovenské republiky, ve městě Komárno, tak způsob jejich přepravy na území České republiky. Vyšetřování ukázalo, že členové organizované skupiny pašovali do ČR každý měsíc anabolické steroidy v hodnotě cca 500.000,- Kč.

Distribuce zakázaných látek probíhala konspirativně, kdy skupina pachatelů využívala anonymitu sociálních sítí k vzájemné komunikaci a rozdělování úkolů. Samotné předávky probíhaly na parkovištích nákupních center v Brně a Praze. Následně pachatelé, opět pomocí sociálních sítí, vyrozuměli další dealery, že jejich zboží je připraveno k další distribuci.

V rámci trestního spisu s krycím názvem „AMPULKA“, který dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze, bylo v České republice doposud zahájeno trestní stíhání proti třem osobám. Obviněným hrozí v případě prokázání viny a pravomocného odsouzení tresty odnětí svobody v délce trvání od 5 do 12 let.

Samotné zadržení pachatelů proběhlo v centru Prahy, bezprostředně po předávce zakázaných látek v jednom z luxusních hotelů na Václavském náměstí. Následně bylo u jednoho ze zadržených pachatelů nalezeno cca 10 kg anabolických steroidů, které mají na černém trhu hodnotu cca 400.000,-Kč.

Souběžně se zatýkáním na území České republiky probíhala realizační akce i na území Slovenska. Zde bylo při domovní prohlídce u jednoho z pachatelů nalezeno 40.000,- Eur pravděpodobně pocházejících z předmětné trestné činnosti.

U hlavního dodavatele, občana SR zadrženého v Praze, bylo při prohlídce jeho skladu nalezeno velké množství steroidů, v hodnotě cca 450.000,- Eur (11.700.000,- Kč). Toto ilegální zboží překvapilo zasahující detektivy nejen svým množstvím, ale i svoji rozmanitostí, co se týče druhů a profesionálního balení.

Případ není v současné době uzavřen. Všechny obviněné osoby jsou stíhány vazebně a vyšetřování dále pokračuje. Lze předpokládat zadržení a obvinění dalších osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…