Policie ČR: Bezpečnostní akce 24-BLUE RAD

26.03.2023 21:38 | Tisková zpráva

Policisté se zaměří na nádraží, vlaky a železniční prostory.

Policie ČR: Bezpečnostní akce 24-BLUE RAD
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Na základě rozhodnutí Rady evropské mezinárodní asociace RAILPOL, která sdružuje policejní složky zajišťující veřejný pořádek a bezpečnost na železnici a v jejím okolí, včetně železniční infrastruktury, se bude konat společná celoevropská kontrolní policejní akce na železnici s názvem „24-BLUE RAD“. K této kontrolní akci se Policie České republiky jako řádný člen RAILPOLu připojí. 

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31384 lidí

Mezinárodní bezpečnostní akce proběhne v době od 20. března 2023 do 26. března 2023.

Poslední akce 24-BLUE, která proběhla v listopadu 2022 se zúčastnilo v České republice více než 2000 policistů a policistek.

Policisté budou primárně dohlížet na dodržování veřejného pořádku v prostředí železnice, ve vagonech a na nádražích. Dále se zaměří na kontrolu dodržování zákona a předpisů pro pohyb v železničním prostředí, kapesní krádeže, graffiti, kontrolu přepravy zboží či ilegální migraci.

Ředitel Ředitelství služby pořádkové policie plk. Petr Sehnoutka k akci uvádí: "Bezpečnost na železnici je společnou odpovědností všech zúčastněných stran a jen díky vzájemné kooperaci a spolupráci může být zajištěna vysoká úroveň bezpečnosti na železnici".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec