Policie ČR: Čestný titul LADY PRO patří naší policistce

06.12.2022 13:30 | Tisková zpráva

Ocenění v již 27. ročníku soutěže Českých 100 Nejlepších byla předána na Pražském Hradě. Titulem LADY PRO se může pyšnit plk. Mgr. Soňa Szelesová, vedoucí odboru správních činností Ředitelství služby cizinecké policie.

Policie ČR: Čestný titul LADY PRO patří naší policistce
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V řadách Policie České republiky je již od roku 1988 a je považována za jednoho z nejzkušenějších odborníků v oblasti správního řízení, přičemž své široké zkušenosti každodenně předává v rámci metodické činnosti dalším kolegům ze služby cizinecké policie napříč republikou.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

V současné době se plk. Mgr Soňa Szelesová významnou měrou podílí na přípravě metodických postupů a doporučení v rámci opatření souvisejících se sekundární tranzitní migrací. Vytváří metodické postupy pro praktickou realizaci readmisních dohod se sousedními státy a podílí se společně s příslušným pracovištěm Ministerstva vnitra na přípravě nových readmisních dohod s třetími státy.

„Plk. Soňa Szelesová sehrává v uplynulých letech nezastupitelnou roli při zvládání našich úkolů nejen v souvislosti s tranzitní nelegální migrací, ale také při snaze o nalezení efektivních postupů, které pomohou uprchlíkům utíkajícím před ruskou agresí z Ukrajiny,“ uvedl policejní prezident genmjr. Martin Vondrášek.

Čestný titul LADY PRO je v rámci soutěže Českých 100 Nejlepších udělován ženám, které ve své manažerské, obchodní, politické, sportovní, umělecké nebo jiné významné činnosti dosáhly mimořádných úspěchů. Ocenění v této anketě uděluje společnost Comenius již od roku 1996.  

„Soně Szelesové k tomuto ocenění upřímně gratuluji, jsem přesvědčen, že titul jí patří zcela po právu,“ uzavřel policejní prezident.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…