Policie ČR: Dopravní nehody, způsobené nepřiměřenou rychlostí, trápí i policisty v Albánii

06.07.2021 13:27

Naši policisté ročně řeší tisíce dopravních nehod, kdy jejich příčinou bývá právě nepřiměřená rychlost. Podobnou situaci řeší také kolegové v Albánii.

Policie ČR: Dopravní nehody, způsobené nepřiměřenou rychlostí, trápí i policisty v Albánii
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Ke kontrole, zda řidiči nepřekračují stanovené rychlostní limity, používáme na našich silnicích například digitální radar LaserCam4. S touto technologií vyrazili čeští dopravní policisté za albánskými dopravními policisty, a to na základě oboustranné dohody mezi policejními sbory.

Přibližně 20 albánských kolegů prošlo pod vedením našich dopravních policistů speciálním školením a ukázkou, jak s radarem zacházet. Nejdříve seznamování s technikou a jejím obsahem proběhlo v prostorách Generálního ředitelství státní policie Albánské republiky. Po teoretické přípravě a ukázkách se policisté společně přesunuli do terénu.

Měření s radarem si hlídky vyzkoušely praktickými ukázkami, a to především na hlavních tazích, ve městech a na silniční ose Tirana-Elbasan. Několik českých radarů, tak bude využíváno pro kontroly rychlostních limitů v Albánii během turistické sezony 2021.

Vysoká rychlost má, jak na našich tak albánských silnicích za následek tisíce dopravních nehod, při kterých bohužel vyhaslo i několik desítek lidských životů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …