Policie ČR: Jednou kynolog, navždy kynolog

05.02.2023 13:20 | Tisková zpráva

Náš dlouholetý kolega, který celý osobní i profesní život zasvětil výchově čtyřnohých parťáků, po téměř 30 letech odchází z řad Policie ČR.

Policie ČR: Jednou kynolog, navždy kynolog
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Kolega Radek Fuksa krásu kynologie objevil již v dětství. Teoretické a praktické znalosti nasbíral již v 80. letech na škole v Libějovicích, kdy se specializoval na výcvik vojenských psů Pohraniční stráže. Od roku 1994 Radek působil ve výcvikovém středisku psovodů a služebních psů Policie ČR v Dobroticích. V průběhu deseti let vychoval a vycvičil stovky služebních psů a psovodů začátečníků, ale také specialistů. Další služební léta strávil kolega ve výcvikovém středisku, jako vedoucí Chovatelské stanice služebních psů Policie ČR v Domažlicích, kde se každoročně odchovala stovka štěňat německých ovčáků, kteří následně sloužili u Policie ČR.

V roce 2018 se domažlická chovatelská stanice přestěhovala do nových prostor v Prackovicích nad Labem, kde Radek sloužil do konce svého služebního působení. V chovatelské stanici pečoval o dvacítku služebních fen a stovky policejních štěňat.

Úspěšný byl také na poli závodním, kdy získal několik medailových umístění na republikovém klání. Má za sebou mnoho kynologických specializačních - odborných kurzů a zkoušek, o čemž svědčí také udělení Odznaku vzorného výcvikáře 1. stupně Českým kynologickým svazem.

Jeho dlouholetou službu ocenil také policejní prezident genmjr. Martin Vondrášek, který mu udělil medaili policejního prezidenta 3. stupně za dlouhodobé a zvlášť příkladné úsilí vynaložené k budování a prosazování dobrého jména Policie ČR a její vzornou reprezentaci.

Přejeme Radkovi v civilním životě mnoho štěstí, zdraví a dalších let strávených po boku psích kamarádů. Velmi si vážíme jeho odvedené práce a děkujeme za jeho službu vlasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…