Policie ČR: Krácení daní při obchodech s drahými kovy

03.07.2017 13:02

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ), kteří jsou zařazeni v sekci finanční kriminality v pracovním týmu Daňová Kobra, v těchto dnech navrhli státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze obžalovat 4 osoby ze zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby se škodou cca 118 milionů korun.

Policie ČR: Krácení daní při obchodech s drahými kovy
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Podle našich závěrů došlo k rozkrytí sofistikované struktury vzájemně spolupracujících osob působících v určitém systému vzájemné podřízenosti a nadřízenosti, se stanovenými funkčními kompetencemi a dělbou činností, které měly neoprávněně krátit daňovou povinnost na dani z přidané hodnoty tím, že nakupovaly materiál s obsahem drahých kovů od slovenské společnosti. Bezprostředně poté jej měly prodávat tuzemské společnosti, k čemuž měly využít fiktivní řetězec společností, a následně v úmyslu vyhnout se zaplacení daňové povinnosti buď vůbec nepodávaly za jednotlivá zdaňovací období daňová přiznání k dani z přidané hodnoty, nebo zajišťovaly podávání úmyslně nesprávných daňových přiznání k DPH za jednotlivá zdaňovací období na příslušný finanční úřad.

Celé vyšetřování probíhalo za aktivní spolupráce příslušných finančních úřadů. V případě pravomocného rozsudku hrozí všem obviněným trest odnětí svobody od pěti do deseti let. Trestní stíhání všech osob je vedeno na svobodě. Spisový materiál s návrhem na podání obžaloby již byl předán na Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…