Policie ČR: Kriminalisté ostravského TOXI týmu zajistili loni 20 varen, 34 pěstíren a obvinili 129 osob

09.02.2020 18:14

Ostravští kriminalisté zajistili v minulém roce 20 varen, 34 pěstíren a zahájili trestní stíhání 129 osob. Síť přesahovala hranice Ostravy do okolních měst a vůbec celého kraje. V loňském roce došlo v Ostravě při výrobě drog přinejmenším ke třem zahořením bytů a ohrožení obyvatel domu.

Policie ČR: Kriminalisté ostravského TOXI týmu zajistili loni 20 varen, 34 pěstíren a obvinili 129 osob
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Ostravští kriminalisté 11. oddělení (TOXI tým) v roce 2017 zajistili 20 varen, 9 pěstíren a zahájili trestní stíhání 100 osob. V roce 2018 se jednalo o 21 varen, 10 pěstíren a126 trestně stíhaných osob a v roce 2019 o 20 varen, 34 pěstíren a 129 trestně stíhaných osob.

V loňském roce vyšetřovali kriminalisté na úseku „toxi“ nespočet věcí. „Z rozsáhlých lze připomenout obvinění několika osob, které se podílely po delší dobu na výrobě a distribuci marihuany, ale i dalších omamných a psychotropních látek. Kriminalisté odhalili desítky pěstíren, zajistili stovky rostlin. Skupina působila nejen v Moravskoslezském kraji, ale také v kraji Olomouckém a Zlínském,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

„Veškerá podezření na výrobu drog, například atypický zápach, nestandardní jednání osob apod., oznamte policistům na bezplatnou tísňovou linku Policie ČR. V rámci policie pracují odborníci na uvedenou oblast, kteří stejně jako doposud každé oznámení prověří,“ dodala mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …