Policie ČR: Obvinění čtyř osob z padělání peněz

28.05.2021 20:29

Policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zadrželi v minulém týdnu čtveřici mužů, která podle našich závěrů měla vyrábět padělky bankovek měny Euro.

Policie ČR: Obvinění čtyř osob z padělání peněz
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Jeden ze zadržených mužů měl podle našich závěrů s výrobou padělků bankovek již zkušenost, neboť před výrobou padělků bankovek Euro se měl zabývat výrobou padělků historických československých bankovek, a to konkrétně jedné z našich nejhodnotnějších historických bankovek - pětitisícovkou Československé republiky z roku 1919. Ty měl následně zájemcům prodávat za částky od 1,5 do 2,5 milionů korun za kus.

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí

Po této zkušenosti a při stále se zvyšující potřebě opatřovat si peníze měl společně s dalšími spoluobviněnými přistoupit k výrobě padělků bankovek měny Euro, kdy měli vytisknout celkem 4 781 kusů padělků bankovek Eura (100 a 500 Euro) v celkové výši 1 555 700 Euro (po přepočtu 40 977 138 Kč).
 
V rámci trestního řízení bylo zajištěno velké množství padělků bankovek Eura (shora zmíněných 4 781 kusů) a dále padělky historických bankovek Československé republiky.
  
Při následné realizaci kriminalisté NCOZ provedli v Praze a ve Zlínském kraji 4 domovní prohlídky a 2 prohlídky jiných prostor.
 
Všechny čtyři osoby byly obviněny z trestného činu „padělání a pozměnění peněz“. Tři osoby jsou dále obviněny z trestného činu podvodu.

Jeden z obviněných byl vzat do vazby. V případě pravomocného rozsudku hrozí všem obviněným osobám trest odnětí svobody od 8 do 12 let.

Na případu kriminalsté NCOZ spolupracovali s Finančním analytickým úřadem.

Věc dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…