Policie ČR: Podaná ruka směrem k veřejnosti, to jsou policejní akáti

20.04.2022 9:15 | Tisková zpráva

Antikonfliktní týmy Policie České republiky byly založeny v roce 2006. V současné době působí na všech 14 krajských ředitelstvích po celé republice a jsou nedílnou součástí při bezpečnostních opatření.

Policie ČR: Podaná ruka směrem k veřejnosti, to jsou policejní akáti
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Akáty tvoří zejména policisté a policistky z obvodních a místních oddělení Policie ČR, a to na bázi dobrovolnosti. Policie ČR má za úkol před každým zákrokem využít všech dostupných preventivních prostředků, zejména tedy kolegů a kolegyň z antikonfliktních týmů. Do dnešních dnů byly nasazeny do více než 3500 opatření.

Vysoké míry profesionality a úspěchů našich akátů si všimli i kolegové v zahraničí, kteří si naše zkušenosti přejali i do svých zemí, a to konkrétně v Polsku, Slovensku a Ukrajině.

Dne 11. dubna se na půdě Policejního prezidia Policie ČR uskutečnilo pracovní a přátelské setkání akátů z celé České republiky. Výměny dobré praxe se zúčastnili také slovenští, rakouští a polští kolegové.

„Byl jsem osobně u zrodu antikonfliktních týmů a vím, že jejich cesta nebyla úplně jednoduchá. Své postavení a uznání získali díky svému obrovskému pracovnímu nasazení, vysoké míře profesionality a především empatického přístupu během často velmi náročných bezpečnostních opatření. Přeji do dalších let všem akátům mnoho štěstí, a aby jim nikdy nedošla slova, protože ta jsou jejich zbraní. Máte můj velký respekt kolegové a kolegyně, akáti! “ sdělil pan ředitel Ředitelství služby pořádkové policie plk. Petr Sehnoutka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…