Policie ČR: Podezřelému se útěk nepodařil

31.05.2020 11:42

Cizinec podezřelý z násilného trestného činu, který měl spáchat ve středu v Německu odjel vozidlem do České republiky. Využil k tomu nového režimu na hranicích, kde fungují již pouze namátkové kontroly.

Policie ČR: Podezřelému se útěk nepodařil
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Díky rychlé výměně informací, kterou umožňuje Schengenský informační systém a Evropský zatýkací rozkaz, byl muž po pouhých dvanácti hodinách od spáchání skutku zadržen na českém území. Spolupráce mezi kolegy v Německu, specialisty na cílené pátrání z Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování a policistů Ředitelství pro mezinárodní policejní spolupráci, umožnila lokalizaci cizince a efektivní zásah. Samotné zadržení proběhlo velmi rychle a provedlo ho několik středočeských dopravních policistů nedaleko Prahy, pod záminkou běžné silniční kontroly.

Podezřelý muž je aktuálně ve vazbě a do několika týdnů bude předán zpět do Německa, kde bude pokračovat jeho trestní stíhání, jehož součástí bude i zajištěné vozidlo, které použil na útěku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…