Policie ČR: Policisté si převzali nové motocykly

03.01.2023 8:29 | Tisková zpráva

Flotila jednostopých vozidel BMW byla rozšířena. Dne 15. prosince 2022 v dopoledních hodinách se uskutečnilo v brněnském showroomu Renocar slavnostní předání motocyklů pro Policii České republiky.

Policie ČR: Policisté si převzali nové motocykly
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Díky Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů jsme získali dalších 30 motocyklů tovární zn. BMW, které obdrželi dopravní policisté z jednotlivých krajských ředitelství a speciálního oddělení dohledu.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Nové policejní motocykly umožní dopravním policistům efektivněji reagovat na aktuální situaci v silničním provozu, zejména ve vztahu k rychlejšímu řešení mimořádných situací na pozemních komunikacích či komplikací v plynulosti silničního provozu.

Motocykly mají například přizpůsobené ovládání výstražného a rozhlasové zařízení včetně cedule s nápisem STOP tak, aby je mohl policista za jízdy bezpečně ovládat. Tento typ motocyklů je využíván i ostatními policejními sbory v rámci Evropy.

„Policejní motocykly jsou již dlouhodobě nedílnou součástí českých dopravních policistů. Představují významný a účinný nástroj pro dopravní policii při plnění jejich každodenních úkolů v rámci viditelného dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu, “ uvedl ředitel Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR plk. Jiří Zlý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…