Policie ČR: Policistky v závodě na 50 km skončily třetí

07.03.2018 18:31

Dlouholeté reprezentantky Policie ČR v běhu na lyžích uspěly v prestižním závodě krkonošské sedmdesátky.

Policie ČR: Policistky v závodě na 50 km skončily třetí
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

V areálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně se konal již 63. ročník Krkonošské 70 LAWI. Na start jednoho z nejstarších a nejtěžších závodů po hřebenech Krkonoš, se letos postavilo 701 závodníků – jednotlivců a pětičlenných hlídek, kteří své síly změřili na tratích 25, 50 a 70 km. 

Po dlouhých 20 letech nastoupilo do závodu hlídek Krkonošské 70 LAWI pod patronací UNITOP ČR družstvo mužů a žen policejní reprezentace v běhu na lyžích. Tým mužů ve složení: René Sikora, František Karlík, Pavel Kocián, Pavel Hrdina a Tomáš Kyncl absolvoval jeden z nejdelších závodů v Evropě. Sedmdesátikilometrovou trať policisté ujeli v čase 5:04:26, což stačilo na krásné 16. místo z 69 startujících družstev.

Lépe se dařilo našim policistkám v závodě hlídek na 50 km. Lucie Hamanová, Kateřina Hulínová, Marcela Hloušková, Dagmar Tučková a Růžena Randáková předvedly skvělé výkony a časem 4:18:44 vybojovaly třetí místo. „Z medaile máme velkou radost, užily jsme si perfektně připravenou trať i krásy našich Krkonoš. Těšíme se na další ročník závodu, jsme sehraný tým,“ řekla v cíli s úsměvem Lucie Hamanová, čtyřnásobná vítězka policejního mistrovství ČR v běhu na lyžích. Bronzová medaile potěšila i celý realizační tým pod vedením trenéra reprezentace Pavla Přibyla. „Chtěl bych pochválit všechny svěřence, protože dnešní závody byly hodně náročné. Policisté předvedli dobrou fyzickou kondici a soudružnost týmu. Opět dokázali, že dlouhodobě patří k našim nejlepším reprezentantům, kteří se neztratí i mezi profesionálními běžci,“ uvedl Pavel Přibyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…