Policie ČR: První předsednická konference Policie ČR hostí experty na nové technologie

31.08.2022 18:02 | Tisková zpráva

Ve dnech 1. – 2. září 2022 se v pražském hotelu Vienna House Diplomat koná mezinárodní konference třicítky expertů na zavádění nových technologií do policejních činností. Konferenci zahájí náměstek policejního prezidenta plk. David Fulka, který má oblast informačních technologií a inovací ve své gesci.

Policie ČR: První předsednická konference Policie ČR hostí experty na nové technologie
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Zástupci expertní pracovní sítě ENLETS (The European Network of Law Enforcement Technology Services) projednají pod taktovkou probíhajícího českého předsednictví v Radě EU nové možnosti, jež mohou policejní sbory využívat ke zvyšování bezpečnosti svých zemí. Český zástupce v expertní síti plnící úlohu národního kontaktního bodu ENLETS plk. Pavel Bouberle z ředitelství finanční a majetkové správy Policejního prezidia ČR vidí hlavní přínos ENLETSu ve sdílení informací o nových inovacích mezi experty napříč Evropou. Jednotlivé policejní sbory se inspirují v operativních, legislativních i logistických aspektech při zavádění technologických novinek do činností police. Policie ČR se dlouhodobě aktivně zapojuje do odborných diskusí a v rámci CZ PRES 2022 nastavuje priority expertní sítě. Společně s partnery tvořícími tzv. předsednické TRIO (Francie, Česká republika, Švédsko) byly vybrány priority: podpora spolupráce s akademickým sektorem, analýza forem pohonu v policejních vozidlech či možnost zapojení do řešení priorit EMPACT (evropská multidisciplinární platforma proti hrozbám trestné činnosti). Experti se v Praze sejdou ještě v říjnu (ENLETS CORE GROUP Meeting), kdy vyhodnotí dílčí aktivity vedoucí k naplňování priorit.

Síť ENLETS byla založena v roce 2008 jako součást pracovní skupiny pro posazování práva (LEWP) za účelem naplňování bezpečnostních priorit Evropské komise. Spolupracuje s Europolem, Interpolem a dalšími subjekty mezinárodní policejní spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…