Policie ČR: Rellye Rejvíz

29.05.2018 19:15

V minulém týdnu se uskutečnil již 3. ročník srovnávacího cvičení prvosledových hlídek.

Policie ČR: Rellye Rejvíz
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V rámci 22. ročníku Mezinárodního odborného metodického zaměstnání a soutěže pro posádky zdravotnických záchranných služeb z celého světa Rallye Rejvíz 2018 se již potřetí utkaly prvosledové hlídky ze všech krajských ředitelství Policie České republiky.

Společného cvičení v Koutech nad Desnou se zúčastnilo 28 dvojčlenných nebo tříčlenných prvosledových hlídek a bezmála 90 posádek zdravotnické záchranné služby z celého. Stejně tak jako v loňském roce každá prvosledová hlídka řešila tři různé modelové, ale i přesto velmi reálné situace, v nichž pokaždé figuroval tzv. aktivní střelec. V tomto ročníku měli policisté ještě navíc součástí cvičení i tzv. jízdu zručnosti s následnou záchranou života.

Nejlepší prvosledovou hlídkou z celé České republiky se na základě nejlépe provedených zákroků stala trojice policistů z Pohotovostní motorizované jednotky KŘP hl. m. Prahy ve složení pprap. Michal Bahounek, pprap. Dominik Hřib a pprap. Ivan Ivanka.

Na druhém místě se umístila prvosledová hlídka z Pohotovostně eskortního oddělení KŘP Pardubického kraje pprap. Jindřich Souček, pprap. Jiří Douda a nstržm. Patrik Holešovský.

Jako třetí nejlépe zvládli vyřešit připravené modelové situace policisté z prvosledové hlídky Oddělení hlídkové služby KŘP Libereckého kraje pprap. Josef Havelka, pprap. Stanislav Dušátko a nstržm. David Šámal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…