Policie ČR: Silvestrovské a novoroční oslavy v Praze

31.12.2017 10:30

Pražská policie připravuje adekvátní bezpečnostní opatření.

Policie ČR: Silvestrovské a novoroční oslavy v Praze
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V souvislosti se silvestrovskými a novoročními oslavami v centru města přijala pražská policie ve spolupráci s dalšími partnery např. městskou policií a dopravním podnikem příslušná bezpečnostní opatření navazující na ta dosavadní zvýšená. Pražané i ostatní návštěvníci metropole tak budou i nadále na frekventovaných místech a v důležitých dopravních uzlech potkávat větší počet policistů i strážníků.

Během silvestrovských a novoročních oslav budou stovky policistů z pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální služby dohlížet zejména na bezpečnost osob, dodržování veřejného pořádku a bezpečnost a plynulost silniční dopravy. Policie se bude, stejně jako po celé adventní období, zaměřovat i na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží. V pohotovosti budou i policisté poříčního oddílu nebo pyrotechnici se speciálně vycvičenými psy. Ve vhodných lokalitách budou hlídkovat i policisté na koních.

Prahu v této souvislosti čeká i celá řada dopravních omezení, jejichž přehled je k dispozici na webových stránkách Magistrátu hlavního města Prahy (ZDE)

Ta nejzásadnější dopravní opatření se budou již tradičně vztahovat k novoročnímu ohňostroji. Dopravní podnik hlavního města Prahy počítá v této souvislosti s adekvátním posílením spojů MHD. Dopravu v bezprostředním okolí budou policisté i strážníci korigovat tak, aby byla zajištěna bezpečnost diváků i účastníků silničního provozu a zachován prostor pro případný průjezd vozidel IZS.

Policie v této souvislosti apeluje na řidiče i ostatní účastníky silničního provozu, aby respektovali přechodná dopravní značení, pokyny policistů nebo strážníků a v maximální možné míře využívali prostředků MHD.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …