Policie ČR: Skvělá spolupráce mezi Albánskou státní policií a naší policií

18.06.2022 19:27 | Tisková zpráva

Delegace dopravních policistů navštívila Albánii.

Policie ČR: Skvělá spolupráce mezi Albánskou státní policií a naší policií
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V průběhu května a června v rámci výměny zkušeností a informací o technologických nástrojích, jako jsou tzv. chytrá vozidla, radary a další vybavení dopravní policie, a také s cílem co nejlépe zvládnout zvýšený provoz vzhledem k turistické sezóně 2022 navštívila policejní delegace dopravní policie ČR v čele s ředitelem Ředitelství služby dopravní policie PP ČR plukovníkem Jiřím Zlým albánskou policii. 

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32394 lidí

Delegace dopravních policistů byla během návštěvy přijata také generálním ředitelem albánské státní policie Gledisem Nanem.

Ředitel Nano, zdůraznil, že spolupráce s Policií ČR je na velmi vysoké úrovni, a to i díky přispění styčného důstojníka Policie ČR v Tiraně Adriatika Shino.

Během návštěvy Tirany se delegace setkala s ředitelem ředitelství veřejné bezpečnosti státní policie Rebani Jaupim a s ředitelem dopravní policie Altinem Qatem.

Dopravní policisty doprovázel styčný důstojník Policie ČR v Tiraně Adriatik Shino.

Tato návštěva měla za cíl posílit spolupráci mezi oběma policejními složkami a také výměnu osvědčených postupů v zájmu zvýšení parametrů bezpečnosti silničního provozu.

Zástupci dopravní policie ČR s sebou přivezli nejmodernější techniku, která je v ČR používána k monitorování dopravy a řešení dopravních přestupků.

Policejní Krajské policejní ředitelství Lezha

Čeští dopravní policisté navštívili také krajské policejní ředitelství ve městě Lezha.

Na tomto setkání v Lezhe byla delegace přijata ředitelem krajského policejního ředitelství Lezha,  Vehbi BUSHATI a náčelníkem úseku dopravní policie Lezha, vrchním komisařem Altinem Mena.

Účelem této návštěvy bylo posílení spolupráce mezi oběma policejními složkami a také výměna osvědčených postupů v zájmu zvýšení parametrů bezpečnosti silničního provozu.

Policejní Krajské ředitelství Gjirokaster

V prostorách krajského ředitelství Gjirokastra se uskutečnilo jednání zástupců Ředitelství služby dopravní policie PP ČR s  představiteli odboru dopravní policie Gjirokastra.

Delegaci Policie ČR přijal ředitel DVP Gjirokastra Bledar Çeliku, a šéf odboru dopravní policie Ylli Kondi, který také vysoce ocenil spolupráci s českými protějšky.

Po jednání policisté ČR představili moderní logistické nástroje, které využívají k monitorování silničního provozu za účelem předcházení dopravním nehodám.

Prezentace techniky české dopravní policie se zúčastnil také velvyslanec ČR v Albánii pan Karel Urban a jeho zástupkyně paní Monika Kazdová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…