Policie ČR: Současně nastavená bezpečnostní opatření považujeme za adekvátní

13.12.2018 7:34

Vyjádření policejního prezidenta k aktuálnímu dění v souvislosti s událostmi ve Štrasburku

Policie ČR: Současně nastavená bezpečnostní opatření považujeme za adekvátní
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policie České republiky každodenně vyhodnocuje bezpečnostní situaci u nás i v zahraničí a sleduje také případná rizika. V takových situacích zcela běžně dochází k výměně informací se zahraničními partnery cestou mezinárodní policejní spolupráce. V současné chvíli nemáme žádné informace, které by směřovaly k přímému ohrožení našeho státu. V souvislosti s aktuálním děním ve Štrasburku považujeme současně nastavená bezpečnostní opatření za adekvátní. V případě, že se situace změní, jsme připraveni okamžitě reagovat.

V České republice stále platí první stupeň ohrožení terorismem, který byl vyhlášen v souvislosti s teroristickými útoky v Bruselu v březnu 2016, na základě jehož jsou během celého roku nastavena zvýšená bezpečnostní opatření.

Policie České republiky od 1. prosince v souvislosti s adventem navýšila bezpečnostní opatření, která jsou vždy v jednotlivých teritoriích přizpůsobena a plánována podle konkrétní situace a ohlášených akcí. Policisté ve zvýšené míře dohlížejí na místa s větší koncentrací lidí, jako jsou vánoční trhy, koncerty, rozsvícení vánočních stromů, ale i na obchodní centra.

plk. Mgr. Jan Švejdar, policejní prezident

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…