Policie ČR: Uctění památky obětí nacistické perzekuze během druhé světové války

16.05.2016 8:07

Třetí květnovou neděli, na závěr Mezinárodních pamětních dní odboje, se na Národním hřbitově před Malou pevností v Terezíně, uskutečnila tradiční každoroční Terezínská tryzna.

Policie ČR: Uctění památky obětí nacistické perzekuze během druhé světové války
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Vzpomínková akce se koná k uctění památky obětí nacistické perzekuce během druhé světové války. Akci organizuje především Památník Terezín ve spolupráci s Ústředím výborem Českého svazu bojovníku za svobodu a záštitu nad celou akcí převzal ministr kultury České republiky pan Daniel Herman. Policii České republiky na aktu reprezentoval náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku plk. Petr Petřík.

V 10 hodin dopoledne, po nástupu Čestné stráže a hudby, byla akce zahájena kladením věnců a kytic. Poté zazněla státní hymna a přítomné přivítal ředitel Památníku Terezín pan Jan Munk. Po projevu předsedy Českého svazu bojovníků za svobodu Jaroslava Vodičky a předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha, zazněla křesťanská a židovská modlitba. Oficiální část byla zakončena ukázkou z opery Nabucco od G. Verdiho v podání děčínského pěveckého sboru.

Akce se každý rok účastní, kromě bývalých vězňů, také nejvyšší ústavní a vládní činitelé České republiky, členové zákonodárných institucí, reprezentanti zastupitelských sborů akreditovaných v ČR ze zemí, jejichž příslušníci prošli represivními zařízeními v Terezíně a Litoměřicích a zástupci tuzemských a zahraničních martyrologických institucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…