Policie ČR: Vyjádření k personálním změnám v souvislosti s kauzou Vidkun

18.10.2015 18:15

Náměstek policejního prezidenta pro Službu kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR na tiskové konferenci uvedl první personální změny, které se odehrály u Policie ČR v souvislosti s kauzou Vidkun.

Policie ČR: Vyjádření k personálním změnám v souvislosti s kauzou Vidkun
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Změny se prozatím týkají čtyř policistů.

„Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý požádal Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, aby nám sdělil, kteří konkrétní policisté jsou v rámci kauzy Vidkun v postavení obviněných. V současné době jsou v postavení obviněného dva policisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Tito policisté jsou zároveň stíháni vazebně. Vzhledem k tomu, že jsou stíháni vazebně, další opatření v rámci zákona o služebním poměru by byly neadekvátní a mohly by zkomplikovat budoucí řešení právě v oblasti personální a kázeňské. Pokud se postavení těchto policistů změní, tedy pokud budou propuštěni z vazby, lze předpokládat, že tito policisté budou tzv. postaveni mimo službu.

Za druhé: policista, který patří do mé kázeňské pravomoci, mě včera požádal o propuštění ze služebního poměru. Na základě zvážení všech okolností jsem jeho žádosti vyhověl.

Za třetí: ředitel jednoho z celorepublikových útvarů mě informoval, že jeden z jeho podřízených, vyšší policejní důstojník, požádal o přemístění v rámci policie na jiný útvar a tomuto opatření bylo vyhověno.

To jsou opatření, která se týkají čtyř policistů, kterých se dotýká tato kauza. Vedení Policie ČR bude tento případ dál sledovat, a to ve spolupráci s Útvarem pro odhalování organizovaného zločinu a Vrchním státním zastupitelstvím v Olomouci, které kauzu dozoruje. Lze důvodně předpokládat, že vedení policie přijme další organizační a personální opatření, o kterých vás budeme včas informovat.

Na závěr mi dovolte poděkovat všem policistkám a policistům, kteří se podílejí na vyšetřování zmíněného případu, zejména pak policistkám a policistům Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu,“ řekl plk. Zdeněk Laube.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…