Policisté v Moravskoslezském kraji převzali ocenění

14.12.2015 20:04

V prostorách kostela sv. Josefa ve Fulneku se uskutečnilo slavnostní oceňování policistů a zaměstnanců Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Policisté v Moravskoslezském kraji převzali ocenění
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Policisté v Moravskoslezském kraji převzali ocenění.

Pozvání na setkání vedení krajského ředitelství s oceněnými policisty a zaměstnanci přijali také hosté z řad partnerů krajského ředitelství, mezi nimi první náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Josef Babka a biskup Diecéze ostravsko-opavské Mons. František Václav Lobkowicz. Ocenění z rukou ředitele, náměstků a 1. náměstka hejtmana Josefa Babky převzali nejlepší z nejlepších z krajských organizačních článků napříč mnoha policejními odbornostmi. Oceněni byli také mnozí z partnerů, kteří s krajským ředitelstvím dlouhodobě a na vysoké profesionální úrovni spolupracují.

Úvodního slova se ujal Tomáš Kužel, ředitel krajské policie Moravskoslezského kraje. Ve své řeči zhodnotil tento, který byl plný náročných úkolů, ať již v souvislosti s konáním mistrovství světa v ledním hokeji či bezpečnostními opatřeními reagujícími na zvýšenou nelegální migraci a celkovou bezpečnostní situaci v Evropě. Vyzdvihl profesionální práci všech zainteresovaných složek, které se podílely na zvládnutí náročných situací. Poděkoval také  všem podřízeným za odvedenou práci a partnerům za spolupráci. Po proslovu 1. náměstka hejtmana Josefa Babky, ve kterém mimo jiné zaznělo poděkování za spolupráci s policií, začal samotný slavnostní ceremoniál.

Jako první byl oceněn prap. Michal Mičker, který se za záchranu ženy z hořícího automobilu zařadil mezi kolegy, kteří obdrželi ocenění v kategorii „Čin roku“. „Týmem roku“ byli vyhlášeni policisté z oddělení silničního dohledu, kteří se mimo jiné podílí na zajištění bezpečných přeprav nadměrných či nebezpečných nákladů a také zajišťují bezpečnost chráněných osob. Překvapením nejen pro vítězný tým, ale také pro ostatní hosty, byl motocyklový závodník Karel Abraham, který jim společně s ředitelem krajského ředitelství cenu předal.

Za mimořádné nasazení a výsledky své činnosti převzali ocenění „Policista roku“ tři policisté, a to z odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství, speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství a 1. oddělení obecné kriminality územního odboru Frýdek - Místek. V kategorii „Občanský zaměstnanec roku“ byl oceněn pracovník oddělení komunikačních systémů, pracovnice odboru správy majetku a asistentka kanceláře ředitele. „Veteránem roku“ byl vyhlášen kpt. Jaromír Vidlář, vrchní komisař odboru hospodářské kriminality krajského ředitelství.

Za dlouhodobé plnění úkolů nad rámec svých služebních a pracovních povinností obdrželi medaili ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje čtyři policisté, jedna policistka a jedna zaměstnankyně. Za aktivní spolupráci s organizačními články krajského ředitelství v oblasti veřejného pořádku a boje s kriminalitou tuto medaili převzaly také tři ženy a dva muži ze zmiňovaných partnerů krajského ředitelství.

K dalším oceněním patřily medaile a plakety policejního prezidenta. Medailí „Za zásluhy o bezpečnost“ byli oceněni tři policisté, dalších šest převzalo „Čestné medaile“. Medaile „Za věrnost I. stupně“ obdrželi tři policisté a jedna policistka. Tři partneři krajského ředitelství převzali „Plakety“ policejního prezidenta“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…