Policisté v Moravskoslezském kraji převzali ocenění

14.12.2015 20:04

V prostorách kostela sv. Josefa ve Fulneku se uskutečnilo slavnostní oceňování policistů a zaměstnanců Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Policisté v Moravskoslezském kraji převzali ocenění
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Policisté v Moravskoslezském kraji převzali ocenění.

Pozvání na setkání vedení krajského ředitelství s oceněnými policisty a zaměstnanci přijali také hosté z řad partnerů krajského ředitelství, mezi nimi první náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Josef Babka a biskup Diecéze ostravsko-opavské Mons. František Václav Lobkowicz. Ocenění z rukou ředitele, náměstků a 1. náměstka hejtmana Josefa Babky převzali nejlepší z nejlepších z krajských organizačních článků napříč mnoha policejními odbornostmi. Oceněni byli také mnozí z partnerů, kteří s krajským ředitelstvím dlouhodobě a na vysoké profesionální úrovni spolupracují.

Úvodního slova se ujal Tomáš Kužel, ředitel krajské policie Moravskoslezského kraje. Ve své řeči zhodnotil tento, který byl plný náročných úkolů, ať již v souvislosti s konáním mistrovství světa v ledním hokeji či bezpečnostními opatřeními reagujícími na zvýšenou nelegální migraci a celkovou bezpečnostní situaci v Evropě. Vyzdvihl profesionální práci všech zainteresovaných složek, které se podílely na zvládnutí náročných situací. Poděkoval také  všem podřízeným za odvedenou práci a partnerům za spolupráci. Po proslovu 1. náměstka hejtmana Josefa Babky, ve kterém mimo jiné zaznělo poděkování za spolupráci s policií, začal samotný slavnostní ceremoniál.

Jako první byl oceněn prap. Michal Mičker, který se za záchranu ženy z hořícího automobilu zařadil mezi kolegy, kteří obdrželi ocenění v kategorii „Čin roku“. „Týmem roku“ byli vyhlášeni policisté z oddělení silničního dohledu, kteří se mimo jiné podílí na zajištění bezpečných přeprav nadměrných či nebezpečných nákladů a také zajišťují bezpečnost chráněných osob. Překvapením nejen pro vítězný tým, ale také pro ostatní hosty, byl motocyklový závodník Karel Abraham, který jim společně s ředitelem krajského ředitelství cenu předal.

Za mimořádné nasazení a výsledky své činnosti převzali ocenění „Policista roku“ tři policisté, a to z odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství, speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství a 1. oddělení obecné kriminality územního odboru Frýdek - Místek. V kategorii „Občanský zaměstnanec roku“ byl oceněn pracovník oddělení komunikačních systémů, pracovnice odboru správy majetku a asistentka kanceláře ředitele. „Veteránem roku“ byl vyhlášen kpt. Jaromír Vidlář, vrchní komisař odboru hospodářské kriminality krajského ředitelství.

Za dlouhodobé plnění úkolů nad rámec svých služebních a pracovních povinností obdrželi medaili ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje čtyři policisté, jedna policistka a jedna zaměstnankyně. Za aktivní spolupráci s organizačními články krajského ředitelství v oblasti veřejného pořádku a boje s kriminalitou tuto medaili převzaly také tři ženy a dva muži ze zmiňovaných partnerů krajského ředitelství.

K dalším oceněním patřily medaile a plakety policejního prezidenta. Medailí „Za zásluhy o bezpečnost“ byli oceněni tři policisté, dalších šest převzalo „Čestné medaile“. Medaile „Za věrnost I. stupně“ obdrželi tři policisté a jedna policistka. Tři partneři krajského ředitelství převzali „Plakety“ policejního prezidenta“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…