Postupná obnova Nemocnice Sokolov pokračuje. Karlovarský kraj vylepšuje i další nemocnice

15.06.2016 18:01

Karlovarský kraj pokračuje v postupné obnově Nemocnice Sokolov. V uplynulých dnech zahájil další dvě stavební akce v celkové hodnotě 45,5 milionu korun. Tou první je kompletní rekonstrukce 3. nadzemního podlaží v pavilonu B, kde pro pacienty připraví chirurgické oddělení s kapacitou 41 lůžek.

Postupná obnova Nemocnice Sokolov pokračuje. Karlovarský kraj vylepšuje i další nemocnice
Foto: Karlovarský kraj
Popisek: Karlovarský kraj, logo.

„Cílem je postupná modernizace pavilonu. Po přestavbě bude oddělení lůžkové chirurgie odpovídat požadavkům současné medicíny a představám pacientů. Rekonstrukce, kterou hradí Karlovarský kraj ze svého rozpočtu, vyjde na 36,5 milionu korun,“ řekl hejtman Martin Havel.  

Jako zhotovitel byla vybrána společnost Swietelsky stavební s. r. o. Práce má dokončit nejpozději 3. ledna 2017. Zakázka spočívá v dispozičním uspořádání levé a pravé části 3. patra, kde po úpravách vzniknou dvě stanice chirurgického oddělení s 41 lůžky a potřebným technickým zázemím. Bude nutné vybourat dělící příčky a jiné vyzdít, vybudovat nové podlahy a podhledy, položit podlahové krytiny, doplnit vnitřní omítky, vyměnit svítidla, zřídit nové rozvody vody, kanalizace, elektřiny, vzduchotechniky, medicinálních plynů a nakoupit vybavení. Součástí této akce je i úprava střechy nad centrálním schodištěm pavilonu B a příprava na rekonstrukci 4. nadzemního podlaží s operačními sály.     
 
Druhou stavební akcí, kterou Karlovarský kraj v areálu Nemocnice Sokolov provádí, je oprava opěrné zdi nad pavilonem C. „Postupným bouráním a betonáží konstrukce vyřešíme havarijní stav stěny. Také bude nutné sejmout zvětralou část skály a vybudovat gabionovou zeď a oplocení. Tyto práce si vyžádají výdaje ve výši 9 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Jakub Pánik. 
 
Kraj současně vylepšuje i Karlovarskou krajskou nemocnici. V Karlových Varech za více než 70 milionů korun buduje na lůžkovém pavilonu C nástavbu, do které se z nevyhovujících prostor přestěhuje plicní oddělení. Práce by měly být hotovy do konce roku a na financování se podílí i město Karlovy Vary a ministerstvo zdravotnictví. Stavební práce zahrnují také kompletní rekonstrukci pavilonu - opravu výtahů, balkónů a zateplení fasády, v objektu bude provedeno požárně bezpečnostní řešení podle požadavků Hasičského záchranného sboru. Zvýší se standard poskytované zdravotní péče a zlepší se provázanost lékařských oborů. 
 
Zároveň se řeší i kompletní dostavba Nemocnice Cheb. Díky centralizaci péče za půl miliardy korun vzniknou pod jednou střechou například nové operační sály a prostory pro dětské a gynekologicko-porodnické oddělení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…