Potravinářská inspekce: Další klamání o původu hovězího masa v restauraci

14.02.2019 8:19

V rámci probíhajících intenzivních cílených kontrol, zaměřených na pravdivost deklarovaných údajů o původu hovězího masa a správné uvádění informací pro spotřebitele v provozovnách společného stravování, zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) další případ pochybení v deklaraci o původu masa.

Potravinářská inspekce: Další klamání o původu hovězího masa v restauraci
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Klamání spotřebitele o skutečném původu hovězího masa zjistili inspektoři v pražské restauraci Grill Restaurant, U Michelského lesa – Grill Eat s.r.o., a to konkrétně u dvou nabízených pokrmů.

  • Severoamerický hovězí Flap (pupek), u kterého z kontroly nabývacích dokladů a etikety na obalu suroviny vyplynulo, že zemí původu hovězího byla Austrálie.
  • Severoamerický hovězí hamburger, opečené brambory, kde etiketa na obalu suroviny ukázala na český původ masa. Maso mělo současně prošlé datum použitelnosti.

Kontrolovaná osoba na základě inspekčních zjištění přeznačila nabídku a bude s ní zahájeno správní řízení o uložení pokuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…