Povodí Labe: Úprava levého břehu Labe v Jiráskových sadech v Hradci Králové

22.12.2018 22:40

Povodí Labe připravuje v Hradci Králové v lokalitě Jiráskových sadů opravu levého břehu Labe mezi jezem „Hučák“ a soutokem s Orlicí, včetně území přímo na soutoku.

Povodí Labe: Úprava levého břehu Labe v Jiráskových sadech v Hradci Králové
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Cílem připravované akce je obnovit průtočnou kapacitu Labe a zároveň vrátit soutoku Labe a Orlice podobu, kterou měl na počátku 20. století. Práce budou spočívat v odtěžení sedimentu z levého břehu Labe spojeného s odstraněním náletových dřevin. Poté bude obnoveno opevnění břehu a bude provedena náhradní výsadba na určených místech, která bude respektovat charakter parku.

Lokalita se nachází v městské památkové zóně Hradec Králové. Všechny připravované práce byly projednány a odsouhlaseny Magistrátem města HK (odbor životního prostředí, odbor hlavního architekta, odbor památkové péče), NPÚ Josefov a ZO ČSOP Orlice.

Zahájení prací předpokládáme na jaře 2019, ukončení v polovině roku 2020. Návštěvníci parku se mohou s akcí seznámit na informačních tabulích, které byly umístěny u obou vchodů do parku. Žádáme všechny o respektování dočasných omezení, která se v průběhu prací vyskytnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…