Povodí Labe: Vypouštění a výlov přehrady Harcov v Liberci

13.09.2022 15:16 | Tisková zpráva

Povodí Labe začne 19.9.2022 vypouštět přehradu Harcov v Liberci kvůli rekonstrukci vodního díla. Vypouštění potrvá asi měsíc a nádrž bude prázdná po celou dobu rekonstrukce, tedy do poloviny roku 2025.

Povodí Labe: Vypouštění a výlov přehrady Harcov v Liberci
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Termín začátku vypouštění byl oproti původním předpokladům posunut až na druhou polovinu září na základě výsledků monitoringu kvality vody. Na počátku září byla zjištěna ještě relativně vysoká teplota vody v celé nádrži a deficit kyslíku u dna. Pro ryby a vodní živočichy bude příznivější, když s příchodem podzimu teplota vody před začátkem vypouštění poklesne.

Monitoring teploty, obsahu kyslíku a dalších parametrů bude Povodí Labe provádět po celou dobu vypouštění. Rychlost vypouštění se bude přizpůsobovat výsledkům tak, aby byla eliminována případná rizika úhynu vodních živočichů v nádrži a níže po toku Harcovského potoka. Vypouštění i následný výlov bude probíhat pod odborným biologickým dozorem.

Ve dnech 15. a 16. října provedou rybáři (ČRS) slovení ryb a jejich přesun na jiné vhodné lokality. Ryby nejsou určeny k prodeji, během výlovu nebude možné ryby koupit.

Žádáme veřejnost, která se bude pohybovat u přehrady Harcov v době vypouštění, výlovu a následné rekonstrukce, aby respektovala všechna omezení, která z akce vyplynou.

Děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…