Povodí Ohře: Hladina v nechranické nádrži bude ještě klesat

23.07.2018 19:59

Aktuální postup v prováděných stavebních pracích na vodním díle Nechranice si vyžaduje ještě další snížení hladiny vody v nádrži.

Povodí Ohře: Hladina v nechranické nádrži bude ještě klesat
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Současná hladina, ze které se bude klesat, je 265,55 m n. m. Manipulace jsou připravené tak, aby byla hladina ke dni 5. září 2018 zaklesnutá na kótě 262,50 m n. m. „V následujícím období bude zhotovitel akce VD Nechranice - rekonstrukce krajních polí bezpečnostního přelivu zahajovat práce přímo závislé na poloze hladiny vody v nádrži,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře. Půjde o zahájení bouracích prací na návodní straně pilířů bezpečnostního přelivu, dále o opravy spár návodního betonového opevnění hráze a o dokončení záchranného archeologického výzkumu. „Informaci o prováděných pracích a o potřebě snižování hladiny jsme přinesli již v dubnu letošního roku, kdy proběhla první etapa poklesu. Od té doby jsme se pro minimální ovlivnění rekreační sezony snažili udržet hladinu na stávající úrovni co nejdéle,“ dodal Svejkovský. Takto sníženou hladinu bude státní podnik Povodí Ohře udržovat až do konce listopadu 2018. Hladinu však mohou významně ovlivnit i dešťové srážky, při kterých vodohospodáři operativně zajistí všechny potřebné kroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…