Povodí Ohře: Na vodním díle Nechranice jsme obnovili stavební práce

20.02.2024 22:02 | Tisková zpráva

Po zimní technologické přestávce jsme obnovili stavební práce na pravém krajním poli bezpečnostního přelivu, kde vyměňujeme regulační uzávěr z původního hydrostatického sektorového za klapkový. Rekonstrukce byla letos zahájena betonáží stropu kopky na návodním líci za pomoci betonovací pumpy. Kompletní stavbu plánujeme mít hotovou do konce listopadu 2024.

Povodí Ohře: Na vodním díle Nechranice jsme obnovili stavební práce
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Na bezpečnostním přelivu jsme v roce 2004 upravili střední pole, kde jsme původní uzávěr vyměnili za zdvižný segmentový, čímž došlo ke snížení nivelety přelivného prahu o 5 metrů. Díky této úpravě můžeme případnou povodeň v nádrži efektivně transformovat již v zásobním prostoru. Krajní pole budou osazena klapkovými uzávěry, které umožní jemnější manipulaci s odtokem a svojí hradící výškou zvýší retenční ovladatelný prostor o dalších 15 mil. m3, aniž by se zasahovalo do zásobního prostoru. Levé pole jsme dokončili v listopadu 2020 a je plně v provozu.

Zhotovitelem rekonstrukce v hodnotě 118 mil. Kč bez DPH je sdružení firem SMP Vodohospodářské stavby a.s. Praha a Strojírny Podzimek a.s. Třešť.

Na silnici č. 22512, která vede po koruně hráze nádrže, se nyní řidiči setkají s mírným dopravním omezením v podobě zúžených jízdních pruhů, snížené rychlosti. V letních měsících zde pak plánujeme úplnou uzavírku z důvodu pohybu techniky na komunikaci. O přesných termínech vás budeme informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…