Povodí Vltavy přepraví zdarma plavidla z vodni nádrže Orlík a prodlouží proplavování přes Kamýk a Slapy

22.09.2017 18:10

Povodí Vltavy, státní podnik, zajistí ve dnech 14. a 15. října 2017 přistavení jeřábu na hrázi vodního díla Orlík, který umožní transport lodí z vody na sucho, a to od 8:00 do 12:00 a od 12:30 do 17:30 hodin.

Povodí Vltavy přepraví zdarma plavidla z vodni nádrže Orlík a prodlouží proplavování přes Kamýk a Slapy
Foto: Youtube.com
Popisek: Orlická přehrada je součástí Vltavské kaskády

Přeprava se bude týkat plavidel o hmotnosti do 3,5 tuny a o rozměrech do 3 m šířky a do 8,5 m délky. Státní podnik Povodí Vltavy tuto bezplatnou službu organizuje nad rámec svých povinností správce vodního díla, aby usnadnil majitelům či provozovatelům odvoz jejich lodí ve chvíli, kdy je hladina v důsledku sucha na mimořádně nízké úrovni. V současné chvíli nepředpovídá Český hydrometeorologický ústav výrazné zlepšení hydrologické situace, které by nepříznivý vývoj hladiny změnily ještě před ukončením plavební sezóny.

Zájemci o transport lodi zašlou závazné přihlášení na centrální vodohospodářský dispečink Povodí Vltavy, a to na emailovou adresu dispecink@pvl.cz. Závazné vyjádření zájmu o vytažení plavidla musí obsahovat tyto údaje: jméno a příjmení, typ plavidla, kontakt (telefon, e-mail). Případné telefonické dotazy zodpoví centrální vodohospodářský dispečink na tel. číslech 257 329 425 nebo 724 067 719.

Definitivní rozhodnutí o zajištění této služby učiní státní podnik podle počtu závazných přihlášek doručených do 6. října 2017. Upozorňujeme, že tato služba zajistí pouze vyzvednutí lodí z vody pomocí jeřábu a bez možnosti demontáže stěžně. Další transport a odvoz lodí z hráze vodního díla Orlík si zajistí sami majitelé plavidel. Skladování lodí v tomto místě nebude umožněno.
Bližší informace a pokyny pro vůdce transportovaných plavidel budou sděleny před vytažením v dostatečném časovém předstihu.

Povodí Vltavy, státní podnik, zároveň oznamuje, že proplavování plavidel přes vodní díla Kamýk a Slapy, bude vzhledem k příznivé hydrologické a provozní situaci v letošním roce možná až do pondělí 2. října 2017.

Konkrétně bude přeprava plavidel přes plavební komoru Kamýk probíhat do 2. října 2017 do 18.00 hodin, a na vleku vodního díla Slapy do 2. října 2017, rovněž do 18.00 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…