Pozor na hračku – sadu hudebních nástrojů MY NEW BAND!

11.12.2014 20:41

Česká obchodní inspekce upozorňuje spotřebitele na nebezpečnou hračku, kterou zachytili západočeští inspektoři a mohla by se objevit i na předvánočním trhu.

Pozor na hračku – sadu hudebních nástrojů MY NEW BAND!
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Sada plastových hudebních nástrojů přitahuje zájem dětí nejen svými pestrými barvami, ale také vydávaným tónům. Ze sady nástrojů představuje pro malé muzikanty riziko zejména flétna, a to díky náustku, který se dá lehce sejmout a snadno se vejde do zkušebního válce pro malé části. To znamená, že při hře – vložení flétny do úst, hrozí dítěti nebezpečí vdechnutí této části a následně udušení. Proto ČOI prodej této hračky zakázala a distributor stáhl předmětný výrobek z trhu. Přes tato opatření nelze vyloučit, že tato sada hudebních nástrojů může být stále v nabídce některých prodejců. Jedná se o hračku:

Hudební set My New Band - značky JB JIE BAOBAO
EAN: 8713149711189
Item: No. 4971118
Výrobce: Čína

Příčiny nebezpečnosti

Při posouzení bezpečnosti bylo zjištěno, že odnímatelný náustek plastové flétny se vejde celý do válce pro malé části. To znamená, že při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku může nastat situace, při níž dojde ke zranění dítěte (spolknutí nebo vdechnutí odnímatelného náustku a tím pádem k zablokování dýchacích cest, případně poranění vnitřních orgánů).

Přijatá opatření

Česká obchodní inspekce prodej sady hudebních nástrojů s nebezpečnou flétnou zakázala a následně distributor přijal opatření, na základě kterého stáhl předmětný výrobek z trhu.

Dokumentace k hudebnímu setu MY NEW BAND byla předána kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu k nahlášení do systému RAPEX.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…