Prachatická nemocnice pokračuje v odstraňování důsledků havárie

30.10.2015 17:20

Nemocnice Prachatice, a. s., pokračuje v odstraňování důsledků pondělní havárie na kanalizačním potrubí, kdy odpadní voda prosákla do studny a vyřadila tak z provozu zdroj pitné vody pro celé zdravotnické zařízení. Provizorní opatření v souvislosti se zásobováním pitnou vodou budou platit v nemocnici minimálně do pátku.

Prachatická nemocnice pokračuje v odstraňování důsledků havárie
Foto: Nemocnice Prachatice
Popisek: Nemocnice Prachatice, JIP-ARO. Ilustrační foto.

„Vzorky odebrané v pondělí prokázaly, že došlo ke kontaminaci vody jak ve vodojemu, tak v nemocničním potrubí. To znamená, že stále pokračují všechna dočasně zavedená opatření. Voda v rozvodech je tedy stále považována za užitkovou a pitnou vodou je nemocnice zásobována z provizorních zdrojů,“ uvedl ředitel Nemocnice Prachatice, a. s., Ing. Michal Čarvaš.

Pracovníci nemocnice dokončují sanaci všech zařízení, která přišla do kontaktu s kontaminovanou vodou a čekají na výsledky kontrolních vzorků vody odebrané v úterý a ve středu již po proplachu, vyčištění a napuštění celého vodovodního systému z nového nezávadného zdroje. „Veškerá omezení v zásobování pitnou vodou ukončíme v okamžiku, kdy hygienici potvrdí, že voda, která nyní teče v našem potrubí, je nezávadná,“ poznamenal ředitel.

V souvislosti s havárií bude nemocnice iniciovat jednání s vodohospodářskou společností Čevak a městem Prachatice, jejichž výsledkem by mělo být nalezení způsobu zajištění dodávek pitné vody pro nemocnici tak, aby se podobná situace nemohla již v budoucnu opakovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…