Pracovní setkání představitelů České biskupské konference a Lesů ČR pokračují

07.03.2014 17:31

Generální sekretář České biskupské konference (ČBK) Mons. ThLic. Tomáš Holub, Th.D ve čtvrtek 6. března 2014 poprvé pracovně jednal s ředitelem Lesů České republiky Ing. Michalem Gaubem, MBA, pověřeným řízením podniku.

Pracovní setkání představitelů České biskupské konference a Lesů ČR pokračují
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Hlavním tématem pracovního setkání byl probíhající proces navracení církevního majetku podle zákona č. 428/2012 Sb., o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi a o změně některých zákonů (zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi). 

Generální sekretář České biskupské konference Mons. Holub na schůzce informoval o skutečnostech, které římskokatolická církev v současné době považuje za obstrukční a Ing. Gaube k těmto záležitostem sdělil stanovisko Lesů ČR. Představitelé obou institucí se shodli na tom, že proces tzv. církevních restitucí musí probíhat striktně dle platných právních předpisů. Rovněž se shodli na potřebě pravidelných vzájemných pracovních schůzek, na kterých budou konzultovat aktuální dění a informovat se o vzájemných stanoviscích a postojích.

„Schůzku s panem ředitelem Gaubem považuji za prospěšnou. Věřím, že takováto setkání mohou napomoci k řešení problémů, které existují či mohou nastat,“ říká Mons. ThLic. Tomáš Holub, Th.D

„Pana generálního sekretáře jsem ujistil, že Lesy ČR mají zájem, aby byl průběh církevních restitucí plynulý, vydávání majetku probíhalo kontinuálně a bez komplikací,“ poznamenává Ing. Michal Gaube, MBA.

reklama

autor: Lesy ČR

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…