Pracovníci Finanční správy pomáhají. Charitní sbírka dosáhla částky téměř milionu korun

15.02.2017 13:06

Finanční správa úspěšně dovršila dobročinný projekt ve spolupráci s Kontem Bariéry s názvem Pomáháme svým kolegům: 5 příběhů v roce 2016. Finanční správa tímto uzavřela svou již 5. zaměstnaneckou charitativní akci. Tento projekt měl za cíl podpořit vlastní zaměstnance Finanční správy, jejich děti a blízké, kteří mají zdravotní handicap, zdravotní omezení či se nalézají v tíživé ekonomické situaci.

Pracovníci Finanční správy pomáhají. Charitní sbírka dosáhla částky téměř milionu korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Bylo podporováno celkem 5 zaměstnanců s jejich rodinami. Do charitativního projektu se zapojila všechna pracoviště Finanční správy napříč celou Českou republikou. A výsledek?

Byl jsem velmi mile překvapen, když jsem obdržel informaci, že jsme během necelých tří měsíců vybrali v rámci projektu 936 345 Kč. I přes velkou vytíženost a vysoké pracovní nasazení našich zaměstnanců si naši lidé uměli najít čas se zastavit a pomoci svým kolegům. Jsem hrdý na to, že osudy našich spolupracovníků nám nejsou lhostejné a umíme si pomáhat navzájem“, řekl Martin Janeček, generální ředitel Finanční správy.

Finance ze sbírky pomohou rodinám v jejich nelehkých životních situacích. Ondrovi z Plzně na záložní plicní ventilátor s baterií a další potřebné věci, Terezce z Ostravy na specializovaný léčebný program a také částečný příspěvek na pořízení elektrického vozíku. Péťovi z Prostějova na pořízení provozuschopné venkovní plošiny a příspěvek na pořízení náhradního invalidního mechanického polohovacího vozíku. Pepíkovi z Brna na nákup autosedačky s doplňky a polohovací lehátko. A paní Květě z České Lípy, která využije finance na zakoupení drahých léků proti rakovině, a také k lepšímu zvládnutí její rodinné situace.

Jsem ráda, že jsme byli osloveni státní institucí pro společný projekt. Přiznám se, že jsem v počátcích nevěřila, že se Finanční správa ujme svého úkolu s takovou vervou a nadšením. Vybralo se mnoho peněz, které pomohou dětem a lidem spolupracovníků s nelehkými osudy. Zatím jsem neviděla ty, kterým peníze pomůžou. Viděla jsem ale úžasné organizátory z Finanční správy a jejich nadšení, se kterým akci organizovali. Výsledek je nádherný, a tak věřím, že to všechny povzbudilo a naše spolupráce bude pokračovat“, říká ředitelka Konta Bariéry, paní Božena Jirků.

Konto Bariéry, stěžejní projekt Nadace Charty 77, je první a dosud jedinou kontinuální sbírkou, které se více než dvacet let účastní desetitisíce dárců, kteří svým pravidelným měsíčním příspěvkem pomáhají naplňovat a financovat program Konta Bariéry. Konto Bariéry za více než dvacet let činnosti rozdělilo stovky miliónů korun a pomohlo tisícům lidí s postižením.

Finanční správa tímto uzavřela svou již 5. zaměstnaneckou charitativní akci, které předcházel například předvánoční sběr plyšových hraček, či knih pro děti nebo sběr víček doplněný finanční sbírkou na nemocné děti zaměstnanců Finanční správy.

Předchozí dobročinné projekty ve Finanční správě:

  • Sběr oblečení a věcí z domácnosti (2014) - vybralo se 300 pytlů plných ošacení.
  • Sběr víček od PET lahví + možnost přispět na účty (2015) - vybralo se 500 000 ks víček (1,5 tuny), za jejichž výkup bylo spolu s peněžními dary obdrženo 120 000 Kč.
  • Sběr plyšových hraček (2015) - vybralo se 200 pytlů plyšáků.
  • Sběr knížek pro děti a mládež (2016) - vybralo se 3200 knih.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…