Praha: Aquapalace Praha se stal terčem podvodníků

28.06.2018 17:11

Zábavní komplex Aquapalace Praha v Čestlicích se stal obětí klamavé reklamy, která nabízí vstupenky až 500 rodinám zdarma.

Praha: Aquapalace Praha se stal terčem podvodníků
Foto: IPR Praha
Popisek: Praha

Lživá zpráva je šířena pomocí aplikace WhatsApp a objevuje se také na falešně vytvořených webových stránkách. Podobný spam se nešíří pouze Českem. S podvodníky aktuálně bojuje také slovenský Aquapark Tatralandia či německý Heide Park Resort.

O volných vstupenkách podvodníci informují přes mobilní aplikaci. Následně odkazují uživatele na uměle vytvořenou webovou stránku, kde mají zodpovědět několik jednoduchých otázek a soutěžní výzvu odeslat dalším 20 známým prostřednictvím aplikace WhatsApp. Cílem podvodníků je vylákat z lidí nejen osobní údaje, ale především údaje o platební kartě, z nichž následně mohou být odcizeny peníze.

“Celá událost, která je dílem podvodníků, nás velmi mrzí. Klienty o situaci nepřetržitě informujeme na sociálních sítích i na našich webových stránkách, kde naleznou jasný návod, jak postupovat, pakliže obdrží škodlivý obsah do svého zařízení. Dále jsme podali podnět orgánům činným v trestním řízení, aby zahájily šetření této záležitosti,” popisuje situaci komerční ředitel Aquapalace Praha Tomáš Dufek a apeluje především na ty, kteří již zadali údaje o své platební kartě, aby neprodleně kontaktovali banku a zablokovali svůj účet.

Varování pro klienty:

Důrazně upozorňujeme, že Aquapalace Praha není autorem klamavé reklamy, která se nadále šíří prostřednictvím aplikace WhatsApp. Z důvodu ochrany osobních údajů a majetku osob jsme na Facebook a webové stránky www.aquapalace.cz umístili následující návod, jak postupovat, pakliže obdržíte nebezpečnou zprávu do svého zařízení:
Neklikat na odkaz
Nesdílet a nerozesílat
Neuvádět žádné osobní údaje
Neposkytovat číslo platební karty, mohly by být odcizeny peníze

Jedná se o akci 3. strany. Upozorňujeme klienty, kteří uvedli číslo platební karty a došlo by u nich k odcizení peněz, aby kontaktovali Policii ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…