Praha je podle TripAdvisoru sedmou nejkrásnější destinací světa

22.03.2018 11:26

Praha se v žebříčku 25 nejkrásnějších destinací podle cestovatelského portálu TripAdvisor pro rok 2018 umístila na sedmém místě. Předstihla tak nepříklad New York, který oproti loňskému pátému místu letos klesl až na místo desáté.

Praha je podle TripAdvisoru sedmou nejkrásnější destinací světa
Foto: commons.wikimedia.org/ŠJů
Popisek: Vyšehrad, pohled z železničního mostu

Portál TripAdvisor cestu do Prahy doporučuje hlavně těm, které již nebaví dovolené na pláži a zajímá je kultura i památky. Za návštěvu stojí především Pražský hrad, Staroměstské náměstí, ale také typické pražské hospůdky a bary umístěné ve sklepních prostorách.

„Umístění Prahy na sedmé příčce nejatraktivnějších destinací světa v žebříčku populárního cestovatelského portálu TripAdvisor není náhodné. Když jsem se v listopadu roku 2014 stal radním pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu, byl přede mnou jasný cíl. Vytěžit maximum z ohromného pražského architektonického a historického dědictví s obzvláštním důrazem na jeho ochranu. Praha však zároveň byla a je významným centrem kultury a společenského života. A v této oblasti jsme dosáhli významného pokroku a úspěchů. Pro rok 2018 je na tuto oblast alokováno z rozpočtu hlavního města. Prahy 3,56 %, což je o více než 1% nárůst oproti roku 2014, pro srovnání Ministerstvo kultury ČR dává na kulturu z rozpočtu ani ne 1 %. Přičteme-li k tomu trvalou podporu kongresového turismu a dobrou bezpečnostní situaci, není náhodou, že Praha například předstihla Vídeň v cestovním ruchu co do počtu návštěvníků,“ uvedl radní hl. m. Prahy Jan Wolf.

„Co však považuji za významný aktuální trend, je stále větší atraktivita Prahy pro mimoevropské návštěvníky, především z asijských zemí či Spojených států amerických,“ dodal radní Wolf.

TripAdvisor sestavuje žebříček jednou ročně na základě hodnocení svých uživatelů. Letos se tou nejlepší destinací stala Paříž, která z trůnu sesadila Londýn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…