Přátelské setkání prezidenta republiky s Mikem Pompeem

12.08.2020 21:57

Setkání prezidenta republiky Miloše Zemana s ministrem zahraničních věcí USA Mikem Pompeem na Pražském hradě probíhalo v přátelské atmosféře.

Přátelské setkání prezidenta republiky s Mikem Pompeem
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministr zahraničí USA Mike Pompeo navštívil prezidenta ČR Miloše Zemana

Ministr zahraničních věcí USA tlumočil pozdrav od prezidenta USA Donalda Trumpa. Prezident republiky podotkl, že Donalda Trumpa podporoval před volbami v roce 2016 a v souvislosti s nadcházejícími prezidentskými volbami poznamenal, že obecně nevěří průzkumům voličských preferencí.

Ministr zahraničních věcí USA ocenil vynikající česko-americké vztahy ve všech oblastech a konstatoval jejich další potenciál.

Prezident republiky vyzdvihl přátelství s USA, a podotkl, že sympatie k USA chová již od svého mládí. Vyjádřil podporu přátelské politiky USA vůči Izraeli a přesunu ambasády z Tel Avivu do Jeruzaléma.

Tématem byl i boj s terorismem, kdy prezident republiky varoval před neuváženým stažením armádní mise z Afghánistánu. Prezident republiky též ocenil vzájemné ekonomické vztahy. S ministrem zahraničních věcí USA panovala shoda na podpoře volného obchodu.

Ministr zahraničních věcí USA zdůraznil zájem prezidenta USA na dalším prohlubování transatlantické vazby.

Pokud jde o Rusko a Čínu, prezident republiky při setkání zdůraznil, že jeho politika je vedena pragmaticky ve směru ekonomické diplomacie, nikoliv zájmy jinými. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…